Kustība “Par! Lejaskurzemes lielnovadā gādās par maznovadu kultūrvēsturiskās piederības saglabāšanu Aktualitātes, Jaunumi, Viedokļi
29.04.2021

Kustība “Par! Lejaskurzemes lielnovadā gādās par maznovadu kultūrvēsturiskās piederības saglabāšanu

Jaunizveidotā Dienvidkurzemes novada domes vēlēšanās šī gada jūnijā piedalīsies Kustība “Par!”.  Par! kandidāti atbalsta novada vēsturisko nosaukumu “Lejaskurzeme” un aicina to lietot novada nosaukumā. “Mēs esam par Aizputi, Durbi, Grobiņu, Nīcu, Pāvilostu, Priekuli, Rucavu un Vaiņodi. Par maznovadu kultūrvēsturiskās piederības saglabāšanu,” saka  Kustības “Par!” Dienvidkurzemes saraksta līdere, Aizputes novada domes Juridiskās nodaļas vadītāja Nora Patmalniece.

Saraksta prioritāte ir mūsdienīga izglītība, tai skaitā atbalsts privātajiem bērnudārziem un labāko skolotāju piesaiste. “Labs skolotājs dzīvos un strādās vietā, kur redz jēgu savam darbam un kur viņu atbalsta – arī finansiāli,” uzsver KLT Cīravas teritoriālās struktūrvienības vadītāja Linda Zeltiņa.

Ir jāizlabo arī ārstu piesaistes programma, atrodot jaunus ģimenes ārstus un citus speciālistus, savukārt par pabalstu skaitu svarīgāks ir sociālais darbs, kas palīdz cilvēkiem izrauties no nabadzības, bērniem augt veselīgās ģimenēs un senioriem būt iesaistītiem, uzskata Kustības “Par!” kandidāti.

“Mēs vēlamies arī atmodināt kultūrtelpu, vienlaicīgi saudzīgi attiecoties pret vēsturisko būvju atjaunošanu novada centros un lauku sētās, tai pat laikā muzejus veidojot interaktīvus un sabiedrību iesaistošus.” skaidro radošo industriju uzņēmuma vadītājs Ingus Krūmiņš.

Kustības “Par!” dzīvesvieta ir atvērta cilvēku līdzdalībai savas apkaimes, kopienas, pilsētas, novada attīstībā. Pašvaldībai ir jābūt atvērtai iedzīvotāju iniciatīvām un iesaistei lēmumu pieņemšanā. Lejaskurzemē tiks ieviesta tieša iedzīvotāju līdzdalība.

Mēs esam par atklātību, labu pārvaldību un  pašvaldības sadarbību ar iedzīvotāju padomēm, uzsver Krūmiņš.

Vidējais saraksta kandidātu vecums ir četrdesmit trīs gadi, visi dzīvo Lejaskurzemē un puse no kandidātiem ir sievietes.

Kustība “Par!” sarakstā  ar pirmo numuru startē Aizputes novada dome juridiskās nodaļas vadītāja  Nora Patmalniece, radošo industriju uzņēmuma vadītājs Ingus Krūmiņš, kokapstrādes uzņēmuma vadītājs Guntis Reķēns, mežsaimniecības speciālists Māris Meldris, Aizputes novada jauniešu “IDEJU MĀJAS” vadītāja Ance Tīmane un Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Cīravas teritoriālās struktūrvienības vadītāja Linda Zeltiņa.

Kustības “Par!” programmas vadmotīvs pašvaldību vēlēšanās ir #dzīvesvieta, kas atvērta talantiem, inovācijām, un pasaules pieredzei un Eiropas vērtībām.

Uzzini vairāk par Kustības "Par!" piedāvājumu Lejaskurzemes novadam
Seko Lejaskurzeme PAR Facebook lapai!

Back to top