“Attīstībai/Par!” aicina Krimināllikumā stingrāk vērsties pret naida noziegumiem Jaunumi
26.04.2021

“Attīstībai/Par!” aicina Krimināllikumā stingrāk vērsties pret naida noziegumiem

“Attīstībai/Par!” Saeimas frakcijas deputāti, tai skaitā Kustības “Par!” deputāti, šodien iesniedza Saeimā grozījumus Krimināllikumā, kas pastiprina atbildību par noziegumiem, kas izdarīti naidā pret noteiktas sociālas piederības vai seksuālas orientācijas cilvēkiem.

“Pašreizējais Krimināllikuma regulējums paredz atbildību par tādām darbībām, kas vērstas uz naida vai nesaticības izraisīšanu, un tas skaidri nosauc tikai trīs kritērijus – personas dzimumu, vecumu vai invaliditāti. Šī 2014. gadā pieņemtā norma ir jāpapildina. Tajā ir jāiekļauj vairāki kritēriji, kuri jau ir vispārpieņemti starptautiskajās cilvēktiesībās. It īpaši tāpēc, ka ar noziegumiem ar šādu motivāciju šobrīd saskaramies Latvijas sabiedrībā,” saka grozījumu autore, Kustības “Par!” valdes locekle Vita Anda Tērauda.

Grozījumus, pie kuriem deputāti strādāja jau vairākus mēnešus, ir nolemts iesniegt nekavējoties pēc nežēlīgā uzbrukuma diviem cilvēkiem Tukumā, kas saistīts ar naidu pret viena dzimuma cilvēku attiecībām.

Grozījumi paredz arī atzīt diskriminējošu motivāciju par atbildību pastiprinošu apstākli soda noteikšanā par noziegumu.

“Attīstībai/Par!” frakcijas vadītāja un Kustības “Par!” valdes locekle Marija Golubeva šodien nosūtīja vēstuli iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam ar aicinājumu pievērst pastiprinātu uzmanību Valsts Policijas darbam ar naida noziegumiem un upuru aizsardzībai no turpmākiem draudiem to veselībai un dzīvībai.

Vita Anda Tērauda Gribu dzīvot modernā un taisnīgā Latvijā. Pārtikušā, eiropeiskā un drošā Latvijā. Bez gudras pārvaldības tur nenonāksim. Vēlos, lai 13. Saeimā zināšanās, pierādījumos un pasaules pieredzē balstīti lēmumi nebūtu vairs retums, bet ikdienas prakse. Vairāk »
Programma
Mēs esam par Latviju, kura ir iespēja visiem.
Visa Programma

Back to top