Kustība “Par!” Mārupas novadā iestājas par partnerību ar Rīgu Aktualitātes
17.04.2021

Kustība “Par!” Mārupas novadā iestājas par partnerību ar Rīgu

Mārupe un Babīte aug ļoti strauji un esošā satiksmes infrastruktūra nav pielāgota lielam iedzīvotāju skaitam, kam ikdienas gaitās jāceļo uz galvaspilsētu, norāda Kustības “Par!” Mārupes saraksta līderis Pēteris Bethers.

“Mārupe pēc iedzīvotāju vecuma ir jaunākais, bet pēc iedzīvotāju skaita – viens no visstraujāk augošajiem novadiem Latvijā, kas arī nosaka daudzas iedzīvotāju vajadzības un problēmas, kuras šeit ir risināmas,” uzskata Kustība “Par!” pārstāvis Pēteris Bethers.

Mārupes deputātu kandidāti norāda, ka novadam ir neizmantots potenciāls

“Kustības “Par!” Mārupes novada deputātu kandidātu saraksts izveidojies tāds, ka mēs spējam pilnīgi asociēties ar mūsu novada iedzīvotājiem – esam gados jauni, ar ģimenēm, augstākajām izglītībām, kas par savu dzīvesvietu izvēlējušies Mārupes novadu. Novadu drīzā apvienošana pavērs plašas iespējas veidot efektīvu, modernu pārvaldību, kļūstot par piemēru citiem Latvijas novadiem.”

Sadarbība ar Rīgas vadību būtu atslēga, lai veidotu ērtus satiksmes un infrastruktūras risinājumus.

Bethers norāda, ka “Mārupei un Pierīgai kopumā, ir neizmantots potenciāls attīstīt stāvparkus un komercpakalpojumu zonas pie dzelzceļa stacijām, kas atslogotu galvenās satiksmes artērijas uz galvaspilsētu. Vienlaikus nepieciešams pielāgot sabiedriskā transporta maršrutus novada iedzīvotāju nepieciešamībām, lai tiktu savienoti galvenie apdzīvotības centri.”

Vides pielāgošana ir prioritāte

Vides pielāgošana iedzīvotāju ērtībām un vajadzībām ir svarīgs punkts Kustības “Par!” piedāvājumā novada iedzīvotājiem. Mārupes novads ir jāattīsta tā, lai cilvēks un viņa vajadzības būtu pirmajā vietā.

Bethers piebilst, ka “lai arī ir pieņemts domāt, ka Mārupe un Babīte ir privātmāju ciemati, tomēr kā pārsteigums daudziem ir fakts, ka pat puse novada iedzīvotāju dzīvo daudzdzīvokļu namos. Ja jaunie ciemati jau tika celti kā labiekārtoti iedzīvotāju vajadzībām, tad padomju laikos būvēto māju pagalmi nav pieredzējuši būtiskas pārmaiņas gadu desmitiem. Šādu namu iekšpagalmi ir gana plaši, lai tos veidotu kā atpūtas zonas ar apstādījumiem, bērnu rotaļlaukumiem un āra trenežieriem.” 

Sabiedriskais un kultūras centrs Tīrainē

Lielais bērnu un jauniešu skaits novadā ir izkristalizējis, ka ir nepieciešams sabiedriskais un kultūras centrs Tīrainē, kur pēdējos gados jo īpaši pieaudzis iedzīvotāju skaits. Tas nozīmētu ne vien plašākas iespējas interešu izglītībai un amatierkolektīviem novadā, bet arī iespēju integrēt sabiedriskajā dzīvē, piemēram, seniorus vai cilvēkus ar īpašām vajadzībām.

Jau vēstīts, ka partijas Kustība “Par!” valde apstiprinājusi 12 sarakstus, ar kuriem startēs jūnija pirmajā sestdienā paredzētajās pašvaldību vēlēšanās.

Uzzini vairāk par Kustības "Par!" piedāvājumu Mārupes un Babītes apvienotajiem novadiem!
Seko Mārupe PAR Facebook lapai!

Back to top