Signe Grūbe: Ropažu novadam jākļūst par piemēru atvērto datu izmantošanā Aktualitātes, Fakti, Jaunumi, Viedokļi
16.04.2021

Signe Grūbe: Ropažu novadam jākļūst par piemēru atvērto datu izmantošanā

 “Garkalnes, Ropažu, Stopiņu novadi un Vangažu pilsēta veido jauno Ropažu novadu, kurā pilsēta un lauki apvienosies spēcīgā novadā. Jaunajam Ropažu novadam jākļūst par piemēru atvērto datu izmantošanā, sniedzot uzņēmējiem un iedzīvotājiem aktuālo informāciju par ģeotelpiskiem un statistikas datiem to dzīvesvietās,” ir pārliecināta Kustības “Par!” Ropažu novada nodaļas līdere un pašvaldību pārvaldības eksperte Signe Grūbe.

 “Godīgas un atklātas pārvaldes principu ieviešanai jāizmanto ne tikai maksimāla publiskās informācijas pieejamība, bet arī  atvērtie dati, jo tas nodrošinās pamatbāzi, lai novads straujāk izmantotu mūsdienu iespējas”, saka Kustības “Par!” biedre, Ropažu pašvaldības līdzšinējā izpilddirektore Signe Grūbe.

Viņa ir pārliecināta, ka Ropažu novadam nākotnē ir ciešāk jāsadarbojas arī ar Rīgas pašvaldību, piemēram, veidojot rekreācijas zonas Rīgas mežu teritorijā, kā arī attīstot stāvparkus un transporta infrastruktūru, kas gan savienos novada ciemus, gan ļaus ar velosipēdu droši nokļūt Rīgā.

Ropažu novada sarakstā pašvaldību vēlēšanām pieteikti 22 deputāta amata kandidāti, tostarp Kustības “Par!” Ropažu nodaļas vadītāja un novada pašvaldības līdzšinējā izpilddirektore Signe Grūbe, uzņēmējs un Garkalnes novada domes deputāts Mārtiņš Bērziņš, žurnāliste un mākslas terapeite Sindija Meluškāne, NVO pārstāve Eva Haberkorne Vimba.

Jau vēstīts, ka partijas Kustība “Par!” valde apstiprinājusi 12 sarakstus, ar kuriem startēs jūnija pirmajā sestdienā paredzētajās pašvaldību vēlēšanās.

Vēlies uzzināt Ropažu novada ziņas?
Seko ziņām līdzi viņu lapā Facebook!

Back to top