Kustība “Par!” rosina azartspēļu ierobežošanai izstrādāt saprātīgu un stingru regulējumu Aktualitātes
15.04.2021

Kustība “Par!” rosina azartspēļu ierobežošanai izstrādāt saprātīgu un stingru regulējumu

Jau vēstīts, ka šodien Saeima skatīja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) sagatavotos priekšlikumus, no kuriem Saeima vienu atbalstīja un otru noraidīja. Kustības “Par!” ieskatā Latvijā nepieciešams skaidrs un visiem saistošs nacionālā līmeņa regulējums, taču JKP sagatavotie priekšlikumi, kuri izstrādāti bez konsultācijām, nepiedāvā ilgtspējīgu un ilgtermiņa risinājumu.

Vienlaikus jāatgādina, ka JKP gatavība noraidīt Veselības ministrijas un citu speciālistu izstrādātus priekšlikumus un neatsaukties uz tiem, nākot klajā ar gandrīz vai identiskiem priekšlikumiem, norāda uz atbildīgas politikas trūkumu, neuzticēšanos savas jomas speciālistiem un vēlmi nozīmīgus jautājumus nebalstīt zinātnē un datos, bet politiskā priekšvēlēšanu retorikā.

Kustība “Par!” atbalsta azartspēļu ierobežošanu ar saprātīga un stingra regulējuma palīdzību. Šādi priekšlikumi ir daļēji iestrādāti valdībā apspriestajās pamatnostādnēs. Par tām atbildīga ir Finanšu ministrija, kura sola izstrādāt gala versiju mēneša laikā.

“Minētajās pamatnostādnēs iekļauti ierobežojumi, kas mazinās azartspēļu izplatību un ietekmi uz sabiedrību, tajā skaitā Veselības ministrijas (VM) rosinātie ierobežojumi par alkohola tirdzniecību un smēķēšanu azartspēļu vietās,” norāda Saeimas deputāts Mārtiņš Šteins.

Kustības “Par!” ieskatā koalīcijas partijām nepieciešams aktīvi strādāt pie visaptveroša azartspēļu ierobežošanas plāna, neizvēloties populisma taktiku, kura primārais mērķis ir celt partiju reitingu.

“Mūsu ieskatā kompleksām problēmām nepieciešams speciālistu atzinums, kuri iekļauti iepriekšminētajās pamatnostādnēs. Tām sekos atbilstoši likumi un citi normatīvo aktu grozījumi, turklāt tie nodrošinās tālredzīgu politiku, kura sniegs atbalstu arī tiem iedzīvotājiem, kuri cieš no procesu atkarībām,” pauž Šteins.

Mums jāatrod efektīvs veids, kas neieved azartspēļu biznesu pelēkajā zonā, jo tad problēma ne tikai nerisinās, bet arī kļūst grūti kontrolējama.

Mēs esam gatavi arī par sarežģītiem jautājumiem un reformām diskutēt cieņpilni un argumentēti. JKP diemžēl nav.

Ikviens var iepazīties ar nozares pamatnostādņu projektu “Azartspēļu un izložu politikas pamatnostādnes 2021.-2027.gadam” šeit: http://tap.mk.gov.lv/mk/tap/?pid=40468195.


Back to top