Kustība “Par!” rosina jaunajā Cēsu novadā izveidot Investīciju aģentūru un attīstīt Digitālās uzņēmējdarbības centru Aktualitātes, Fakti, Jaunumi, Viedokļi
15.04.2021

Kustība “Par!” rosina jaunajā Cēsu novadā izveidot Investīciju aģentūru un attīstīt Digitālās uzņēmējdarbības centru

Uzņēmējdarbības pilnveidei jaunajā Cēsu novadā jāizveido Investīciju aģentūra, kā arī jāattīsta Digitālās uzņēmējdarbības centrs, uzskata Kustības “Par!” biedrs, Cēsu Jaunās vidusskolas direktors Ivo Rode, kurš gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās vadīs apvienoto sarakstu kopā ar partiju “Progresīvie”.

Kustības “Par!” mērķis ir panākt, ka Cēsis ir modernākais, attīstītākais un cilvēcīgākais novads Latvijā, taču tam ir vairāki svarīgi priekšnoteikumi, atbildīgi realizējot infrastruktūras projektus iedzīvotāju dzīvesvietās un atbalstot uzņēmējus, tādējādi vairojot novada kopējo labklājību, skaidro Rode.

“Mēs redzam, ka to iespējams panākt, ieviešot uzņēmējdarbības konsultantus un izsludinot īpašas grantu programmas uzņēmējdarbības uzsākšanai un inovācijām. Investīciju aģentūra un Digitālās uzņēmējdarbības centrs ir loģisks šo soļu turpinājums, kas līdz šim Cēsu novadā iztrūcis,” pauž Rode.

Rīgas mērs un Kustības “Par!” valdes loceklis Mārtiņš Staķis norāda, ka “Rīgā esam izveidojuši Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūru, kuras viens no uzdevumiem būs investīciju piesaiste. “Par!” Cēsu novada nodaļas biedri plāno ņemt piemēru no Rīgas un vēl papildus veidot uzņēmējdarbības konsultantu un profesionālu projektu vadītāju komandu, kas palīdzēs novada iedzīvotājiem stiprināt projektu vadības prasmes un īstenot projektus.”

Rodes ieskatā pašvaldībai aktīvāk jāpiedalās ne tikai interneta kvalitātes un pieejamības uzlabošanā, bet arī jāizstrādā konkurētspējīgs vidējās, augstākās un mūžizglītības piedāvājums, kas balstīts uzņēmēju vajadzībās. Vienlaikus nozīmīgs uzdevums būs nodrošināt, ka novada bērniem pieejama līdzvērtīga izglītības kvalitāte un pilnvērtīgs metodisks atbalsts skolu vadības komandām un pedagogiem, akcentē Rode.

“Cēsu novads arī līdz šim bijis aktīvs dabas vērtību saglabāšanas vēstnesis, taču  ekonomisko aktivitāti iespējams vēl vairāk līdzsvarot ar dabas resursu pieejamību,” pārliecināts ir Rode. Pēc viņa un komandas biedru domām, jāiedzīvina aprites ekonomika un jāsniedz īpašs atbalsts vietējiem mājražotājiem, piemēram, uzlabojot tirdzniecības vietas. “Nākamais solis būs resursu taupīšana un uzlabota atkritumu šķirošana, ieviešot bioloģisko atkritumu savākšanu,” norāda Rode.

Kustība “Par!” uzskata, ka jaunā Cēsu novada pašvaldībai aktīvāk jāsniedz sociālais atbalsts, kas palīdz izrauties no nabadzības un sniedz bērniem iespēju augt veselīgās ģimenēs. Vienlaikus pašvadībai arī jāuzlabo sociālo mājokļu pieejamība un dzīves vide tajos. “Aktīva pašvaldības iesaiste un novadnieku saliedēšana var stiprināt savstarpējo piederību, tādēļ rosināsim finanšu programmas visu paaudžu iedzīvotājiem viņu ideju īstenošanai,” uzsver Rode.

Jau vēstīts, ka partijas Kustība “Par!” valde apstiprinājusi pirmos 12 sarakstus, ar kuriem startēs jūnija pirmajā sestdienā paredzētajās pašvaldību vēlēšanās.

Papildus skaidrojums:
Investīciju aģentūra būs atbalsts ne tikai uzņēmējiem, bet arī iedzīvotājiem, kuri darbojas biedrībās un palīdzēs pašvaldībai stiprināt savu spēju, radot projektus valsts projektu konkursos un angļu valodā arī starptautiskos atbalsta mehānismos. Šajā aģentūrā pulcināsim stiprākos projektu vadītājus no visiem septiņiem novadiem un piesaistīsim papildspēkus.

Vēlies uzzināt Cēsu novada ziņas?
Seko ziņām līdzi viņu lapā Facebook!

Back to top