Kustība “Par!” rosina Jelgavā attīstīt radošo kvartālu un izveidot jaunas zaļās zonas Aktualitātes, Jaunumi, Viedokļi
14.04.2021

Kustība “Par!” rosina Jelgavā attīstīt radošo kvartālu un izveidot jaunas zaļās zonas

Jelgavā jāstiprina uzņēmējdarbības vide, atbalstot jaunuzņēmumus un radošo kvartālu attīstību; vienlaikus jādara patīkamāka dzīves vide apkaimēs, tuvu iedzīvotāju dzīvesvietām izveidojot jaunas zaļās zonas, uzskata partija Kustība “Par!”.

Kā norāda partijas biedrs un Zemgales NVO centra vadītājs Uldis Dūmiņš, kurš iestājas par mūsdienīgu un atvērtu domes pārvaldību un vada partijas vēlēšanu sarakstu, līdzšinējais atklātības trūkums pašvaldības iepirkumos ilgstoši licis šķēršļus ilgtspējīgai attīstībai pilsētā.

“Mūsu mērķis ir panākt caurskatāmību visos pašvaldības līmeņos, kas ļaus budžeta līdzekļus izmantot efektīvi un visai sabiedrībai saprotami, pieliekot punktu līdzšinējai pašvaldības uzdzīvei,” akcentē Dūmiņš. Viņaprāt, sabiedrībai jābūt pieejamai informācijai par pašvaldībai piederošajām telpām un izmantošanas iespējām, kā arī jāveicina sociālās uzņēmējdarbības attīstība.

“Tas nozīmē, ka arī pilsētvidei nepieciešamas mūsdienīgas pārmaiņas – jāuzsāk degradēto teritoriju attīstības plāns, kā arī jāizveido jaunas zaļās zonas un āra trenažieri blīvi apdzīvotajos mikrorajonos,” skaidro Dūmiņš. 

Partija uzsver, ka pilsētai nepieciešama arī mūsdienīga atkritumu apsaimniekošanas sistēma, gājēju un velosipēdu tilta Pasta salas dienvidu daļā attīstīšana, kā arī Lielupes promenādes pagarināšana. “Pilsētas attīstībai jāiet roku rokā ar infrastruktūras attīstības plānu, tostarp pilsētas autobusu maršrutu pārskatīšanu un jauniem velosipēdu ceļiem, kas savienos pilsētas centru un dzelzceļa stacijas ar apkaimēm,” norāda Dūmiņš.

Viņa ieskatā, tie ir nozīmīgi priekšnoteikumi, lai pilsētā izveidotu arī radošu kvartālu ar integrētu jauniešu centru un mākslas galeriju. “Pasākumus padarīsim daudzveidīgākus un organizēsim tos apkaimēs,” uzsver Dūmiņš.

Jau vēstīts, ka partijas Kustība “Par!” valde apstiprinājusi pirmos 12 sarakstus, ar kuriem startēs jūnija pirmajā sestdienā paredzētajās pašvaldību vēlēšanās.

Vēlies uzzināt Jelgavas ziņas?
Seko ziņām līdzi viņu lapā Facebook!

Back to top