“Attīstībai/Par!” deputāti iniciē stratēģisku semināru sēriju par pirmsskolas kvalitātes standartu un atalgojuma sistēmas uzlabošanu Aktualitātes, Jaunumi
13.04.2021

“Attīstībai/Par!” deputāti iniciē stratēģisku semināru sēriju par pirmsskolas kvalitātes standartu un atalgojuma sistēmas uzlabošanu

Pēc gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām nepieciešams veidot stratēģiskus seminārus par pirmsskolas kvalitātes standartu un atalgojuma sistēmas uzlabošanu, kurā piedalītos valdības, Saeimas, pašvaldību, kā arī izglītības un zinātnes nozaru pārstāvji, tā tikšanās laikā ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) pārstāvjiem norādīja Kustības “Par!” valdes locekle un “Attīstībai/Par!” Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Marija Golubeva.

Tikšanās laikā LIZDA pārstāvji informēja deputātus par esošo nevienlīdzību darba slodzē un samaksā pirmsskolas izglītības darbiniekiem. Tāpat diskusijas laikā pārrunāts nepieciešamā atbalsta personāla trūkums, pedagogu skaits pret bērnu skaitu, kā arī augstais profesionālās izdegšanas līmenis.

Attālinātās sarunas laikā “Attīstībai/Par!” deputāti rosināja veidot stratēģisku semināru sēriju par aktuālajiem problēmjautājumiem, kā arī izaicinājumiem, kuriem pirmsskolas pedagogi saskarsies nākamo gadu laikā.

“Mums nepieciešama vienošanās par nākamajiem pieciem līdz septiņiem gadiem, pārrunājot gan kvalitātes un pakalpojuma standartus, gan atalgojuma sistēmas uzlabojuma pakotni. Lai to panāktu, nepieciešama sarunu sērija, kurā būtu iesaistīta ne tikai Saeima un valdība, bet arī jaunievēlēto pašvaldību pārstāvji,” mudināja Marija Golubeva.

Mūsu ieskatā šāda diskusiju platforma ļautu noteikt skaidrākas apņemšanās par vairākiem būtiskiem jautājumiem, tostarp par pirmsskolas pedagogu labsajūtu, kā arī pedagoģiski medicīnisko komisiju reformu un vienotās atbalsta koordinācijas sistēmas izveidi bērniem un pusaudžiem ar attīstības un uzvedības traucējumiem.


Back to top