Tukuma novada domes vēlēšanās spēkus apvienojušas Kustība “Par!” un Jaunā konservatīvā partija Aktualitātes, Jaunumi, Viedokļi
08.04.2021

Tukuma novada domes vēlēšanās spēkus apvienojušas Kustība “Par!” un Jaunā konservatīvā partija

Jaunā Tukuma novada domes vēlēšanās, kas notiks šī gada 5. jūnijā, savu dalību pieteicis Kustības “Par!” (“Par!”) un Jaunās konservatīvās partijas (JKP) kopīgais saraksts, kas vēlēšanās kandidēs ar 6. kārtas numuru.

“Par!” un JKP sarakstā pārstāvēti dažādu nozaru profesionāļi, kuri apvienojušies, lai novadā īstenotu veiksmīgu pārmaiņu procesu.  Saraksts par savu galveno prioritāti ir izvirzījis mūsdienīgas, iekļaujošas un digitālas pārvaldības attīstību novadā, ar mērķi veidot Tukuma novadu kā modernu dzīves vietu ar kvalitatīvu un pieejamu izglītību, sakārtotu infrastruktūru, vidi un jaunām darba vietām. Saraksta līderi būs “Par!” pārstāve Edīte Millere, kura ir ar ilggadēju pieredzi uzņēmējdarbībā un izglītības sektorā, nodibinājuma “Iespējamā misija” direktore, un JKP pārstāvis Ainārs Dubra, uzņēmējs, informācijas  tehnoloģiju speciālists un radošā pagalma veidotājs. 

Saraksta līderi uzsver, ka Tukuma novads, ko veidos esošie Engures, Jaunpils, Kandavas un Tukuma novadi, jāveido par vietu, kur katrs novadnieks var īstenot savu potenciālu, skolot savus bērnus, attīstīt hobijus un uzņēmējdarbību. Savukārt viesi un sezonālie iedzīvotāji vēlas uz šejieni pārvākties pavisam.

Kā norāda E. Millere, kopīgajā sarakstā apvienojušies cilvēki ar līdzīgu vērtību sistēmu un redzējumu, ka novada pārvaldība ir jāveido iedzīvotājiem draudzīgāka, vēršot  domes darbu modernizācijas, digitalizācijas un inovāciju virzienā. Lai digitālo prasmju apgūšana un izmantošana gan izglītībā, gan darbos kļūst par katra ikdienu Tukuma novadā. 

Visiem saraksta vēlēšanu kandidātiem ir augstākā izglītība un vidējais kandidātu vecums ir četrdesmit divi gadi, sarakstā arī ievērota pilnīga dzimumu vienlīdzība.

Mārtiņš Staķis, “Kustība “Par!”” valdes loceklis, Rīgas domes priekšsēdētājs: “Tukums ir un vienmēr paliks mana dzimtā pilsēta.  Katrās, bet jo īpaši šajās vēlēšanās ir jāuzdod jautājums – kādā novadā  mēs gribam dzīvot? Mūsu atbilde ir: “Mēs esam par pilsētu, kura ir iespēja katram, par novadu, kas nepieder dažiem, un par pilsētniekiem, kas sastāv no daudziem.” Šīs ir universālas vērtības, kam es ticu gan Latvijā, gan Rīgā, gan Tukumā, tādēļ šajās vēlēšanās aicinu savu balsi atdot par šo sarakstu.”

Gatis Eglītis, Jaunās konservatīvās partijas valdes loceklis, 13. Saeimas deputāts: Kā Tukuma novada iedzīvotājs, vēlos redzēt Tukumu, Kandavu, Jaunpili, Enguri kā Nr. 1 vietas Latvijā, kur lieliem un maziem uzņēmumiem un investoriem no pašvaldības puses tiek sniegts maksimāls atbalsts un izpratne. JKP ar saviem ministriem un Saeimas deputātiem šo pārmaiņu procesu atbalstīs.”

Vēlies uzzināt Tukuma novada ziņas?
Seko ziņām līdzi viņu lapā Facebook!

Back to top