Ādažu novadā pašvaldību vēlēšanās vienotā sarakstā startēs valdības koalīcijas partneri “Jaunā Vienotība” un Kustība “Par!” Aktualitātes
02.04.2021

Ādažu novadā pašvaldību vēlēšanās vienotā sarakstā startēs valdības koalīcijas partneri “Jaunā Vienotība” un Kustība “Par!”

Jaunajā Ādažu novadā, kas apvienos līdzšinējos Ādažu un Carnikavas novadus, kopīgu sarakstu gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām izveidojusi partiju apvienība Jaunā Vienotība un partija “Kustība “Par!””. Šodien saraksts iesniegts Centrālajā vēlēšanu komisijā.

Saraksta līderi būs partijas “Kustība “Par!”” pārstāve, pedagoģe, biedrības “Garciemieši” vadītāja un Carnikavas novada domes deputāte Sniedze Brakovska un Jaunās Vienotības pārstāvis, uzņēmējs Mārtiņš Spravņiks, kurš sarakstā kandidēs ar otro numuru. Sarakstā aptuveni puse no kandidātiem pārstāv Carnikavas novadu, bet otra puse ir no pašreizējā Ādažu novada. Visiem deputāta amata kandidātiem ir augstākā izglītība un vidējais kandidātu vecums ir 42 gadi.

Sniedze Brakovska, Ādažu novada domes deputāta amata kandidāte, Kustība “Par!”: “Mūs un Jauno Vienotību saista kopīgas vērtības un redzam, ka, apvienojot spēkus, mēs Ādažu novadam varam palīdzēt attīstīties ar lielāku jaudu. Mēs piedāvājam modernu attīstības ceļu jaunajam, apvienotajam novadam, strādājot sinerģijā ar valdību un Rīgas domi. Ādažos arī turpmāk palielināsies iedzīvotāju skaits, kuri Ādažus izvēlēsies kā dzīvesvietu, bet savas profesionālās gaitas vadīs Rīgā.”

Mārtiņš Spravņiks, Ādažu novada domes deputāta amata kandidāts, Jaunā Vienotība: “Pašvaldībai ir jāspēj piedāvāt saviem iedzīvotājiem augstākās klases pakalpojumus. Mūsu sarakstā ir apvienojušies stratēģiski domājoši un uz sava novada mūsdienīgu attīstību vērsti profesionāļi, kuri ieguvuši augsta līmeņa izglītību, un kuru profesionālās kompetences aptver dažādas jomas – ekonomiku, vides jautājumus, izglītību, finanses, infrastruktūras pārvaldību.”

Kustības “Par!” un Jaunas Vienotības programmā Ādažu novadam ir padarīt to par vietu ar augstāko dzīves kvalitāti Latvijā, izmantojot Eiropas Zaļā kursa sniegtās iespējas un stiprinot novada sadarbību ar Rīgas Domi un valdību. Vēlēšanu programmas vīzija ir veidot Ādažus par zaļu, drošu un atvērtu novadu, kur vēlas dzīvot jaunās ģimenes un jūtas piederīgi visu paaudžu cilvēki. Tāpat viens no uzdevumiem būs veidot sinerģiju starp abiem novada centriem – Ādažiem un Carnikavu, lai vienmērīgi attīstos visi novada ciemi.

Daniels Pavļuts, partijas “Kustība “Par!”” valdes priekšsēdētājs: Kustības“Par!” cilvēki apvienotā novada apvienotajā sarakstā ir atvērti, moderni un zaļi domājoši. Sniedze un Mārtiņš, Carnikava un Ādaži, Vienotība un “Par!” – tāda ir recepte jaunā, apvienotā novada izaugsmei.”

Arvils Ašeradens, partiju apvienības Jaunās Vienotības valdes loceklis: “Jaunajā administratīvajā dalījumā pašvaldības būs lielākas un jaudīgākas, tāpēc īpaši svarīgi, lai ievēlētie deputāti spētu dot novadam straujāku, modernāku attīstības impulsu. Ādažu novadā mūsu apvienotajā sarakstā ir jaunie profesionāļi, cilvēki ar izcilu izglītību un degsmi, kuri ir gatavi nākt un strādāt savam novadam. Tas, kā par novada izaugsmi rūpējas iedzīvotāju izvēlētie pašvaldības deputāti, vistiešāk un precīzāk atspoguļojas cilvēku ikdienā, jo pašvaldība ir cilvēkam vistuvāk un pašvaldībā jo īpaši ikviens ir svarīgs!


Back to top