Kustība “Par!”: Valmieras novadā jābūvē jaunas dzīvojamās ēkas un jāsakārto ceļi lauku teritorijās Aktualitātes
01.04.2021

Kustība “Par!”: Valmieras novadā jābūvē jaunas dzīvojamās ēkas un jāsakārto ceļi lauku teritorijās

Valmieras novadā jānodrošina patīkama un kvalitatīva vide dzīvošanai, piemēram, būvējot jaunas dzīvojamās ēkas, labiekārtojot daudzdzīvokļu māju pagalmus un sakārtojot ceļu infrastruktūru lauku teritorijās, uzsver Kustība “Par!” līderis Valmieras novadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Normunds Mihailovs.

“Mājokļu pieejamības trūkumu Valmieras novadā var risināt, gan būvējot jaunus, gan arī atjaunojot esošos, piesaistot privātos investorus, valsts un Eiropas Savienības atbalstu. Svarīgi arī radīt patīkamu dzīves vidi ap mājokļiem – ar jauniem bērnu laukumiem, soliņiem, ērtām autostāvvietām, loģiski izveidotu veloceliņu tīklu un sakārtotiem autoceļiem,” norāda Mihailovs, piebilstot, ka patīkamu dzīves vidi veido arī zaļo zonu labiekārtošana un daudzpusīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Lai sekmētu visu veidu uzņēmumu attīstību, Kustība “Par!” ar viedās industrijas palīdzību plāno veicināt uzņēmumu sadarbību, veidot jaunas darba vietas un koprades telpas jaunuzņēmumiem.

“Valmieras novadā ir spēcīgi uzņēmēji, kas rada konkurētspējīgas, pasaules līmeņa preces un pakalpojumus. Mēs vēlamies palīdzēt attīstīt esošos un veidoties jauniem vidējiem un mazajiem uzņēmumiem, kas spētu gan eksportēt produkciju, gan nodrošināt pakalpojumus reģionam, lai uzlabotu reģiona ekonomisko attīstību un nodrošinātu jaunas darba vietas,” akcentē Normunds Mihailovs.

Kustība “Par” uzskata, ka Valmieras novadam ir jākļūst par Vidzemes izglītības izcilības centru ar spēcīgu Vidzemes Augstskolas, Valmieras tehnikuma, Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas un vispārizglītojošo mācību iestāžu savstarpējo sadarbību. Vienlaikus jānodrošina, ka ikvienam iedzīvotājam ir pieejama kvalitatīva un darba tirgum atbilstoša mūžizglītība, kā arī daudzveidīga interešu un neformālā izglītība. 

Savukārt Valmierai kā modernam novada centram ir jākļūst par viedo pilsētu, kas ar tehnoloģiju atbalstu uzlabo iedzīvotāju dzīvi, padara to ērtāku un drošāku. Kustība “Par” vēlas izveidot radošo industriju un tehnoloģiju kvartālu, pārveidot Valmieras tirgu un labiekārtot Gaujas promenādi Tāpart partija iestāsies par novada apdzīvoto vietu tradīciju un identitātes saglabāšanu.

Jau vēstīts, ka Partijas Kustība “Par!” valde apstiprinājusi pirmos 11 sarakstus, ar kuriem startēs jūnija pirmajā sestdienā paredzētajās pašvaldību vēlēšanās.

Valmieras novada domes vēlēšanās “Par!” sarakstu vadīs informācijas tehnoloģiju (IT) eksperts, partijas līdzdibinātājs, valdes loceklis un Valmieras nodaļas vadītājs Normunds Mihailovs. Starp saraksta līderiem partija iekļāvusi arī Latvijas Mākslas akadēmijas asociēto profesori un dizaina procesu vadītāju Aiju Freimani, kā arī Kārli Zemīti, galdniecības uzņēmuma “Zaļās pēdas” valdes priekšsēdētāju un vadītāju, Oleru muižas atjaunotāju un citi.

Vēlies uzzināt Valmieras ziņas?
Seko ziņām līdzi viņu lapā Facebook!

Back to top