Kustība “Par!” iesniedz kandidātu sarakstu Ogres novadā Aktualitātes
01.04.2021

Kustība “Par!” iesniedz kandidātu sarakstu Ogres novadā

Kustība “Par!” iesniegusi pašvaldību vēlēšanu kandidātu sarakstus Jūrmalā, Valmieras novadā, Jelgavā, Tukuma novadā, savukārt šodien kandidātu saraksts un programma iesniegta Ogres vēlēšanu komisijā, un šobrīd “Kustība “Par!”” ir vienīgie, kuri iesnieguši pilnīgi visus dokumentus parakstītus elektroniski.

Kustības “Par!” sarakstā Ogres novada vēlēšanās startē vairāki lokālo kopienu līderi un izglītības jomas profesionāļi, mūsdienīgas mācību vides produktu un risinājumu eksperti, kā arī uzņēmumu vadītāji.

“Ogres novadā nepieciešamas iedzīvotāju padomes katras dzīvesvietas izaugsmei, tostarp tas nozīmē, ka ieviesīsim līdzdalīgās budžetēšanas projektus sabiedrības iesaistes veicināšanai,” norāda Kustības “Par!” Ogres novada saraksta pārstāve un Lielvārdes novada domes priekšsēdētāja Santa Ločmele. 

Viņa uzsver, ka līdz šim trūkusi saprātīga, ilgtspējīga, kā arī caurskatāma izdevumu politika. Nepietiekama ir arī pašvaldības vēlme lēmumu pieņemšanā iesaistīt nevalstisko organizāciju un sabiedrības pārstāvjus, kas sniedz būtisku atgriezenisko saiti arī uzņēmējdarbības veicināšanai.

“Mūsu prioritāte ir izglītība no 2 līdz 92 gadu vecumam,” uzsver starptautisku projektu speciāliste Elīna Grīnhofa. Un mēs noteikti vairāk ieguldīsim cilvēkos nekā betonā”, viņa piebilst. “Esam par jaunu biznesa ideju un darba vietu ienākšanu novadā, tādēļ rosinām uzņēmēju konsultatīvās padomes izveidi,” skaidro Grīnhofa.

Kustība “Par!” piedāvā ieviest transportmijas (park&ride) iespējas Lielvārdē, Ķegumā, Ogrē, kā arī Ikšķilē, vienlaikus izveidojot pieejamu un savstarpēji salāgotu sabiedriskā transporta tīklu visā novadā.

Ločmele skaidro, ka pašvaldība atbalstīs ambulatoro pakalpojumu centra izveidi sadarbībā ar Ogres novada ģimenes ārstiem, vienlaikus nodrošinot sociālo pakalpojumu pieejamību katrā pagastā un pilsētā. 

Jau vēstīts, ka Kustība “Par!” gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās par Ogres novada saraksta līderēm izvirzījusi Lielvārdes novada domes priekšsēdētāju un kultūrvides veidotāju Santu Ločmeli, starptautisku projektu speciālisti un ogrēnieti vairākās paaudzēs Elīnu Grīnhofu, kā arī Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras projektu vadības un uzraudzības daļas vadītaju Maiju Kolbergu. Līdz ar Ogres novada vēlēšanu saraksta apstiprināšanu tas kļuvis par pirmo partijas Kustība “Par!” sarakstu, kuru vadīs tieši sievietes politiķes.


Vēlies uzzināt Ogres novada ziņas?
Seko ziņām līdzi viņu lapā Facebook!

Back to top