Kustība “Par!” Jūrmalas nodaļa rosina veikt funkciju auditu pilsētas domes struktūrvienībās Aktualitātes
31.03.2021

Kustība “Par!” Jūrmalas nodaļa rosina veikt funkciju auditu pilsētas domes struktūrvienībās

Līdzšinējās Jūrmalas domes darbība radījusi pamatotus jautājumus par tās lēmumu caurskatāmību, tādēļ to struktūrvienībās jāveic audits, savukārt pārbaudes kapitālsabiedrībās veiks starptautiskie auditoruzņēmumi, norāda Kustība “Par!” Jūrmalas nodaļas vadītājs Paulis Dālbergs. 

Partijas ieskatā, tas ir priekšnoteikums, lai Jūrmala kļūtu par Baltijas jūras kūrortpilsētu, kurā tās iedzīvotājiem dzīvot, strādāt un atpūsties, bet viesiem pavadīt brīvo laiku ir ērti, patīkami un zaļi.

Dālbergs atgādina, ka domes lēmumu caurskatāmību nodrošinātu domes sēžu norise tiešsaistē, kā arī elektronisko dokumentu aprite. Viņš arī skaidro, ka lēmumu pieņemšanā Kustība “Par!” jāiesaista nevalstiskās organizācijas, kā arī apkaimju pārstāvji, tostarp izstrādājot apbūves politiku un veicinot caurskatāmību pašvaldību iepirkumos.

“Jaunajai domei jāveic komunālo pakalpojumu tarifu pamatotības izvērtēšana, kā arī sabiedrības neatbalstītu risinājumu atcelšana teritoriju plānojumā,” skaidro Dālbergs. Kustības “Par!” ieskatā tas ļaus nodrošināt pašvaldības un Eiropas Savienības (ES) fondu investīcijas sabiedriskajos objektos. 

“Jūrmalai ir potenciāls kļūt par veselības, kultūras, kā arī konferenču tūrisma galamērķi, taču domei jāizpilda vairāki priekšnoteikumi, lai pārliecinātos par līdzšinējo ieguldījumu efektivitāti un caurskatāmību,” skaidro Dālbergs.

Jau vēstīts, ka partija Kustība “Par!” un partiju apvienība “Jaunā Vienotība” (JV) Jūrmalas domes vēlēšanās startē vienotā komandā, piedāvājot savu redzējumu pašvaldības nākotnei.

Jūrmalā par vienu no prioritātēm noteikta vienotas un zaļas reģionālās sabiedriskā transporta sistēmas izveide, atbalsts elektroauto uzlādes tīkla attīstīšanai, kā arī bērnu rotaļlaukumu un āra trenažieru izveide apkaimēs.

Tāpat tiks izveidota augsti kvalificētu pedagogu piesaiste un efektīvas motivācijas sistēma, savukārt mūžizglītības jomā partijas piedāvā attīstīt izglītības centrus, bet prioritāro jomu studentiem tiks sniegts atbalsts studiju maksas vai stipendijas veidā, slēdzot līgumu ar pašvaldību.

Jūrmalā, kurā Kustība “Par!” startēs apvienotajā sarakstā kopā ar JV, partiju pārstāvēs partijas nodaļas vadītājs un izglītības inovāciju biedrības pārstāvis Dālbergs, IT jomas vadītāja ar starptautisku pieredzi Līva Zandersone, kā arī arhitekts un pilsētbūvnieks Andris Grasmanis, kā arī citi.

Vēlies uzzināt jūrmalnieku ziņas?
Seko ziņām līdzi viņu lapā Facebook!
Programma
Par modernu, atvērtu un zaļu Jūrmalu bez izšķērdības un korupcijas. Sākam savā #dzīvesvietā!
Visa Programma

Back to top