Dace Bluķe rosina Liepājā izveidot mūsdienīgu bibliotēku un iegūt klimatneitrālas pilsētas statusu Aktualitātes
26.03.2021

Dace Bluķe rosina Liepājā izveidot mūsdienīgu bibliotēku un iegūt klimatneitrālas pilsētas statusu

Liepājā nepieciešams izstrādāt mūsdienu prasībām atbilstošu un modernu bibliotēkas projektu, kā arī jāvirzās uz klimatneitrālas pilsētas statusa iegūšanu, kas ļaus pārmaiņas uzsākt liepājnieku dzīvesvietās, padarotu tās modernākas, atvērtākas un zaļākas, rosina Kustības “Par!” Liepājas mēra kandidāte Dace Bluķe, kura gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās vadīs apvienoto sarakstu ar partiju apvienību “Jauno Vienotību” (JV) un partiju “Progresīvie”.

Liepājnieki ir pelnījuši mūsdienīgu bibliotēku

Politiķe atgādina, ka liepājnieki nedzīvo vienā administratīvi teritoriālā vienībā, bet Dienvidrietumu rajonā, Vecliepājā, Ezerkrastā, Jaunliepājā, Velnciemā, Karostā, Zaļā birzī, Tosmarē, Jaunā Pasaulē. “Liepājai jānodrošina, ka kultūrai, tostarp laikmetīgajai mākslai, ir sava dzīvesvieta, savukārt labai izglītībai jābūt tuvu liepājnieku mājām. Turklāt liepājnieki jau sen ir pelnījuši mūsdienīgu bibliotēku, kur visu paaudžu cilvēkiem gūt iedvesmu, dalīties, mācīties, iepazīties ar jaunāko literatūru un gūt jaunu kultūras pieredzi,” pauž mēra kandidāte.

Izglītības attīstība

Viņa skaidro, ka līdz šim neizmantots potenciāls ir sadarbība ar Liepājas augstākās izglītības iestādēm interešu un mūžizglītības attīstībā, īpaši digitālo prasmju attīstībā. Vienlaikus Kustība “Par!” rosina veicināt lielāku skolu iesaisti Erasmus+ programmā, savukārt klimatneitrālas pilsētas statuss un Eiropas Savienības Zaļā kursa iespējas sniegs papildu jaudu pilsētas attīstībai, turpinot attīstīt Liepāju par modernu, resursu ziņā efektīvu un konkurētspējīgu ekonomiku.

Atklāti konkursi un iedzīvotāju iesaiste pašvaldības darbā

Politiķe uzsver, ka darbinieki Liepājas pašvaldību uzņēmumos un iestādēs būs jāizraugās atklātos konkursos, savukārt lielāka iesaiste lēmumu pieņemšanā tiks atvēlēta apkaimju iedzīvotājiem, tostarp izveidojot iedzīvotāju līdzdalības budžetu. Kā viens no ierosinājumiem ir piesaistīt pilsētai jaunus ģimenes ārstus un citus speciālistus, uzlabojot ārstu piesaistes programmu.

Atvērta, mūsdienīga, eiropeiska Liepāja

Bluķe arī norāda, ka pēc veiksmīga starta Saeimas un Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās Kustībai “Par!” izdevies sapulcināt vairākus jaunus un kritiski domājošus profesionāļus, kuri vēlas turpināt veidot atvērtu, mūsdienīgu un eiropeisku Liepāju.

Saraksta līderi – Dace Bluķe, Uldis Zupa, Linda Šīrone

Starp saraksta līderiem Liepājā pārstāvēts arī pašreizējais Liepājas Universitātes attīstības direktors, lektors un Kustības “Par!” Liepājas nodaļas vadītājs Uldis Zupa, kurš savu izglītību ieguvis Karaliskajā Zviedrijas jūras spēku koledžā, bet militāro karjeru turpinājis Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) kā kuģu komandieris un militārais pārstāvis NATO štābā.

Pēdējos sešus dienesta gadus Uldis Zupa kā komandieris vadīja NBS izglītības iestādi “Jūras spēku mācību centrs”. Pēc aiziešanas no profesionālā militārā dienesta Zupa strādāja SIA “Lielais dzintars” par konferenču un pasākuma organizatoru un divarpus gadus vadīja Liepājas sabiedriskā transporta aģentūru direktora amatā.

Tāpat sarakstu pārstāvēs jaunā ģimenes ārste Linda Šīrone, kura pēc Rīgas Stradiņu universitātes (RSU) Medicīnas fakultātes absolvēšanas iestājās rezidentūrā Somijā, kur praksē nostiprināja gūto pieredzi veselības aprūpē. Bijusi studiju programmas vadītāja un docētājā RSU.

#DzīvesVieta

Kustības “Par!” programmas vadmotīvs pašvaldību vēlēšanās būs dzīvesvieta, kas ir atvērta talantiem, inovācijām, un pasaules pieredzei, kā arī Eiropas vērtībām.


Back to top