Kustība “Par!” apstiprina pirmos 11 sarakstus pašvaldību vēlēšanām ar mērķi radīt pārmaiņas dzīvesvietās Aktualitātes, Fakti, Jaunumi
24.03.2021

Kustība “Par!” apstiprina pirmos 11 sarakstus pašvaldību vēlēšanām ar mērķi radīt pārmaiņas dzīvesvietās

Partijas Kustība “Par!” valde apstiprinājusi pirmos 11 sarakstus, ar kuriem startēs šīs vasaras sākumā plānotajās pašvaldību vēlēšanās. Par pārstāvjiem vēlēšanās izvirzīti daudzi pasaules pieredzi guvuši vietējo kopienu līderi, kuri pārmaiņas sāks savā dzīvesvietā, ar mērķi padarīt tās modernākas, atvērtākas un zaļākas.

Liepāja

Par Liepājas saraksta pirmo numuru un mēra kandidāti Kustība “Par!” izvirzījusi liepājnieci, ilggadējo kultūras nevalstisko organizāciju līderi un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentāro sekretāri Daci Bluķi, kura vadīs apvienoto sarakstu ar partiju “Progresīvie” un partiju apvienību “Jaunā Vienotība”. Starp saraksta līderiem Liepājā pārstāvēts arī pašreizējais Liepājas Universitātes attīstības direktors, lektors un Kustības “Par!” Liepājas nodaļas vadītājs Uldis Zupa, kā arī jaunā ģimenes ārste Linda Šīrone.

Ogres novads

Jaunajā Ogres novadā kandidēs vairāki lokālo kopienu līderi un mūsdienīgas mācību vides produktu un risinājumu eksperti, kā arī nacionālu un starptautisku uzņēmumu vadītāji. Par saraksta līderēm partija izvirzījusi Lielvārdes novada domes priekšsēdētāju un kultūrvides veidotāju Santu Ločmeli, starptautisku projektu speciālisti un ogrēnieti vairākās paaudzēs Elīnu Grīnhofu, kā arī aktīvu Ogres pilsētas iedzīvotāju, jaunatnes jomas speciālisti Maiju Kolbergu. Līdz ar Ogres novada vēlēšanu saraksta apstiprināšanu tas kļuva par pirmo partijas Kustība “Par!” sarakstu, kuru vada tieši sievietes politiķes.

Cēsu novads

Pašvaldību vēlēšanu sarakstā Cēsu novada apvienotajam sarakstam, kurā Kustība “Par!” startē kopā ar “Progresīvie”, partija iekļāvusi izglītības jomu profesionāļus – Cēsu Jaunās pamatskolas direktoru un saraksta līderi Ivo Rodi, Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas direktoru Oskaru Kaulēnu, kā arī uzņēmēju Maksimu Jekimovu.

Valmieras novads

Valmieras novada domes vēlēšanās Kustības “Par!” sarakstu vadīs informācijas tehnoloģiju (IT) speciālists, partijas līdzdibinātājs, valdes loceklis un Valmieras nodaļas vadītājs Normunds Mihailovs. Starp saraksta līderiem partija iekļāvusi arī Latvijas Mākslas akadēmijas asociēto profesori un dizaina procesu vadītāju Aiju Freimani.

Ādažu novads

Jaunajā Ādažu novadā sarakstu vadīs Carnikavas domes deputāte Sniedze Brakovska. Šajā Kustības “Par!” un “Jaunās Vienotības” apvienotajā sarakstā startēs atvērto datu eksperts un Kustība ”Par!” Ādažu novada nodaļas vadītājs Toms Ceļmillers, finanšu un kapitāla speciālists, Carnikavas ciema aktīvists Ģirts Dubkēvičs, nekustamo īpašumu speciāliste un Garupes aktīviste Elīna Ozola, kā arī citi.

Jelgava

Tikmēr Kustības “Par!” sarakstu Jelgavā pārstāvēs vairāki projektu vadītāji. Par Jelgavas pirmo numuru partija izraudzījusies jelgavnieku un Zemgales aktīvo iedzīvotāju atbalsta organizācijas vadītāju Uldi Dūmiņu, kurš iestājas par mūsdienīgu un atvērtu domes pārvaldību. 

Mārupes novads

Mārupē vēlēšanās startēs vairāki deputāta amata kandidāti, tostarp vēstures maģistre un mārketinga speciāliste Dace Sevčenko, digitālo mediju plānotāja un dabas aizsardzības entuziaste Anna Jenerte, stratēģiskās plānošanas lietpratējs Gatis Pāvils, bet sarakstu vadīs vides procesu pētnieks un IT nozares speciālists Pēteris Bethers.

Ropažu novads

Ropažu novada sarakstā pašvaldību vēlēšanām pieteikti 22 deputāta amata kandidāti, tostarp Garkalnes novada domes deputāts Mārtiņš Bērziņš, nevalstisko organizāciju pārstāve Eva Haberkorne-Vimba, bet sarakstu vadīs Kustības “Par!” Ropažu nodaļas vadītāja un novada pašvaldības izpilddirektore Signe Grūbe, kā arī sarakstā ir Sindija Meluškāne ar 20 gadu pieredzi žurnālistikā,  šobrīd sertificēta mākslas terapeite, sešu bērnu mamma.

Jūrmala

Jūrmalā, kurā Kustība “Par!” startēs apvienotajā sarakstā kopā ar “Jaunā Vienotība”, partiju pārstāvēs partijas nodaļas vadītājs un izglītības inovāciju biedrības pārstāvis Paulis Dālbergs, IT speciāliste ar starptautisku pieredzi Līva Zandersone, kā arī arhitekts un pilsētbūvnieks Andris Grasmanis, kā arī citi.

Tukuma novads

Tukuma saraksta pirmo numuru, kurā partija startēs kopā ar “Jauno konservatīvo partiju”, valde apstiprinājusi ilggadējo nodibinājuma “Iespējamā misija” valdes locekli un direktori Edīti Milleri, un sarakstā būs pārstāvēts arī politikas pētnieks un vēstures skolotājs Rinalds Gulbis, un citi.

Dienvidkurzemes novads

Jaunizveidotajā Dienvidkurzemes novadā, kurā apvienoti Aizputes, Durbes, Grobiņas, Nīcas, Pāvilostas, Priekules, Rucavas un Vaiņodes novadi ar administratīvo centru Grobiņā, Kustību “Par!” pārstāvēs Aizputes novada domes Juridiskās nodaļas vadītāja Nora Patmalniece un lauku tūrisma uzņēmējs Ingus Krūmiņš.

Kustības “Par!” programmas vadmotīvs pašvaldību vēlēšanās būs Dzīvesvieta, kas ir atvērta talantiem, inovācijām, eksperimentiem, pasaules pieredzei un Eiropas vērtībām.


Back to top