Tev ir, ko teikt par Latvijas Pašnodarbināto likumu? Palīdzi to uzlabot! Aktualitātes, Fakti, Jaunumi, Viedokļi
16.03.2021

Tev ir, ko teikt par Latvijas Pašnodarbināto likumu? Palīdzi to uzlabot!

Mēs veidojam jaunu pašnodarbināto ienākuma nodokļa likumu. Nāc palīgā! 4. martā “Par!” ekonomikas un nodokļu grupa satikās, kur viens no pārrunu tematiem bija pašnodarbināto nodokļu likums. “Par!” Ekonomikas un nodokļu grupa nolēma veidot jaunu pašnodarbināto ienākuma nodokļa likumu.

Aizpildi anketu un iesaisties pašnodarbināto ienākuma nodokļa likuma izveidē

Mēs veidojam jaunu pašnodarbināto ienākuma nodokļa likumu. Nāc palīgā! Ja Tev svarīga pašnodarbināto darbības vide un ar to saistītie nodokļu jautājumi, lūdzu, aizpildi nelielu aptauju: https://www.surveymonkey.com/r/T5SP9GX 

Balsoties uz anketā izklāstītām problēmām un iegūtajiem datiem, saliksim struktūru un grafiku likumprojekta izstrādei, piesaistīsim arī vajadzīgos un nepieciešamos ekspertus. Nāc mums palīgā, aizpildi anketu un iesaisties pašnodarbināto ienākuma nodokļa likuma izveidē!

Mums nepieciešams pašiem uzrakstīt maznodokļa režīma likumu

Mūsu biedre un grāmatvede Anna Braķe, Kustības “Par!” 2020. gada 10. oktobra kongresā jau minēja – mums vajag pašiem uzrakstīt maznodokļa režīma likumu, jaunu, jēdzīgu un īsu. 

Annas uzrunu un paveikto līdz šim skaties šeit: https://www.youtube.com/watch?v=fNxa1HWVrvo

Kustības “Par!” biedru un Saeimas deputātu aktīva iesaiste dod rezultātu

Anna Braķe 4. martā “Par!” ekonomikas un nodokļu grupas sēdē norādīja, ka: 2021. gada februāra, sarakstē ar VID, sapratām, ka MK noteikumu nepilnības dēļ, saņemtais apgrozāmo līdzekļu atbalsts “grants” ir jāpieskaita pie uzņēmuma saimnieciskās darbības apgrozījuma, kas ir pretrunā jebkādai finanšu pārskatu un uzņēmējdarbības loģikai un arī MK noteikumiem par gada pārskatiem. Sadarbojoties partijas biedriem un Saeimas deputātiem šo jautājumu aktualizējām FM un EM, vai tiešām tāds ir bijis nodoms, ka granta saņēmēji reāli katru otro mēnesi, kad saņem grantu, nevarēs pretendēt uz dīkstāves un algu subsīdiju pabalstiem. Jau 28.februārī EM ministrija uz šo reaģēja un izstrādāja MK not. Nr. 676 precizējumus, kurus marta sākumā apstiprināja EK un 2021.gada 4. martā stājas spēkā uzlabotā MK noteikumu versija, kura izslēdz saņemto grantu no uzņēmuma saimnieciskās darbības ieņēmumiem, lai tādā veidā mākslīgi tie nebūtu palielināti un uzņēmumi varētu katru mēnesi pieteikties dīkstāves un algu subsīdiju pabalstiem.

“Par!” biedru pieredzes stāsti par pandēmijas laiku uzņēmējdarbībā

4. martā “Par!” ekonomikas un nodokļu grupa satikās, kur viens no pārrunu tematiem bija  pašnodarbināto nodokļu likums. Ekonomikas un nodokļu grupa nolēma veidot jaunu pašnodarbināto ienākuma nodokļa likumu. Tāpat mūsu biedri dalījās ar pieredzes stāstiem par pandēmijas laiku uzņēmējdarbībā un Covid-19 atbalsta pasākumiem uzņēmējiem:

Ēriks Lingebērziņš ieskicēja skarbo situāciju tūrisma nozarē, kur sokas dažādi – ir tādi, kurus graujoši skrārusi krīze, ir tādi, kas spēj noturēties. Ēriks arī informēja, ka tikai ap 300 cilvēkiem, kas Covid-19 pozitīvi un kuriem nepieciešamas pašizolācijas telpas, pieteicās atbalstam, kur varēja šīs telpas iegūt viesnīcās.

Māris Matrevics pastāstīja, ka viņa uzņēmums veicis lielas investīcijas šajā pandēmijas laikā, bijuši mēneši, kad veicies labi un tādi, kad ļoti slikti.

Laura Geistarde-Šube: Ciešā sadarbībā ar Mārtiņu Šteinu un citu biedru aktivitātēm izdevās panākt virkni grozījumus un novērst nepilnības, kas bija radušās sākotnēji izstrādātajos atbalstos. Pateicoties tam, mums ir izdevies saglabāt visus 20 darbiniekus ar specifiskām zināšanām, jo šobrīd izmantojam gan dīkstāves pabalstus, gan subsidētās darba algas, kā arī saņēmām grantu par apgrozāmajiem līdzekļiem, kuru daļēji plānojam novirzīt attīstībai – izstrādāsim jaunu interneta veikalu, kas palīdzēs veiksmīgāk konkurēt nākotnē.


Back to top