Kustības “Par!” Ogres novada sarakstam trīs līderes Aktualitātes, Fakti, Jaunumi, Viedokļi
11.03.2021

Kustības “Par!” Ogres novada sarakstam trīs līderes

Kustība “Par!” gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās par Ogres novada saraksta līderēm izvirzījusi Lielvārdes novada domes priekšsēdētāju un kultūrvides veidotāju Santu Ločmeli, starptautisku projektu speciālisti un ogrēnieti vairākās paaudzēs Elīnu Grīnhofu, kā arī aktīvu Ogres pilsētas iedzīvotāju, jaunatnes jomas speciālisti Maiju Kolbergu.

Pirmais saraksts, kuru vadīs sievietes politiķes

Līdz ar Ogres novada vēlēšanu saraksta apstiprināšanu tas kļuvis par pirmo partijas Kustība “Par!” sarakstu, kuru vadīs tieši sievietes politiķes.

2021. gada pašvaldību vēlēšanās Ogres novada pašvaldībā ievēlēs lielāko deputātu skaitu. Kustības “Par!” sarakstā Ogres novada vēlēšanās startēs vairāki lokālo kopienu līderi un izglītības jomu profesionāļi, mūsdienīgas mācību vides produktu un risinājumu eksperti, kā arī nacionālu un starptautisku uzņēmumu vadītāji, savukārt ar pilnu kandidātu sarakstu partija iepazīstinās jau drīzumā.

Saraksta līderes – Santa Ločmele, Elīna Grīnhofa, Maija Kolberga

Par saraksta līderi un mēra kandidāti Kustība “Par!” izraudzījusies pašreizējo Lielvārdes novada domes priekšsēdētāju Santu Ločmeli.

Santa Ločmele strādās pie tā, lai Ogres novads būtu saliedēts un atvērts

“Vēlēšanās startēs kandidāti, kuri izmantos pasaulē gūto pieredzi, lai veidotu Ogres novadu kā saliedētu un atvērtu dzīvesvietu, kurā katram iedzīvotājam ir pieejamas kvalitatīvas izglītības, veselības aprūpes, mobilitātes, kā arī uzņēmējdarbības iespējas,” uzsver Santa Ločmele.

Elīna Grīnhofa uzskata, ka Ogres novadam jākļūst par pievilcīgu dzīvesvietu ģimenēm

Starp saraksta līderiem ir Elīna Grīnhofa, Kustības “Par!” Ogres nodaļas iniciatore un vadītāja. Elīna ir ogrēniete un Vācijas vēstniecības padomniece Latvijā, kuras vecvectēvs Kārlis Kalniņš ir viens no Ogres pilsētas dibinātājiem un strādāja pirmajā Ogres domē. Viņas vectēvu Aivaru Kalniņu, izpildkomitejas priekšsēdētāju un domnieku, daudzi ogrēnieši vēl labi atceras kā gādīgu pilsētas saimnieku.

Pēc studijām un darba Vācijā Elīna atgriezās dzimtajā pilsētā, atjaunoja vecvectēva būvēto māju Ogres centrā un audzina divus bērnus. Elīna ārvalstīs gūtās zināšanas pielietos praksē, strādājot pie plašā Ogres novada sociāli un finansiāli atbildīgas attīstības, un ir pārliecināta, ka ikkatrai Ogres novada pilsētai un vietai jākļūst par pievilcīgu dzīvesvietu ģimenēm ar bērniem, kas ļaus katram iedzīvotājam augt līdz ar novadu.

Maija Kolberga vēlas, lai visi novada jaunieši var kļūt par izglītotiem un aktīviem pilsoņiem

Starp trim saraksta līderēm ir ogrēniete un savas pilsētas patriote Maija Kolberga, kura ikdienā strādā pie jaunatnes politikas izstrādes un īstenošanas, un vēlas, lai visi novada jaunieši, tostarp no attālākiem reģioniem un sociālā riska ģimenēm, var kļūt par izglītotiem un aktīviem pilsoņiem. No darba brīvajā laikā Maija Kolberga dejo kolektīvā „Raksti” un kopā ar biedrību „Saules raksts” palīdz sekmēt latvietības apzināšanos, kā arī latviešu kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu, atjaunošanu un pilnveidošanu.


Back to top