Kļūšana par biedru  nenozīmē, ka jākandidē vēlēšanās vai ka tam jābūt kaut kam publiskam Aktualitātes, Fakti, Jaunumi, Viedokļi
06.02.2021

Kļūšana par biedru nenozīmē, ka jākandidē vēlēšanās vai ka tam jābūt kaut kam publiskam

Ieva Feldmane-Volmslija, Kustības “Par!” biedre

Tikai bilde ar diviem foršiem partijas biedriem un draugiem, kampaņojot vasarā.

Laima (@parlaimu) man blakus ar Mārtiņu (@mstakis), kas uz bukleta vāka, un tagad jau darbojas Rīgas domē, par ko liels prieks.

Jau tapis pirmais Rīgas budžets, būs pielikums algām sociālajiem darbiniekiem un bonuss Rīgas pedagogiem. Tiek samazināti tēriņi, piemēram, pārfinansējot esošos Rīgas parādus, tādejādi ietaupot miljonus, mazāk tēriņu Rīgas Satiksmei un domnieku stāvvietām.

Mēs ar Lauri (@teet_teeet) toties darbojamies @kustibaparlv Rīgas nodaļā, kurā varam risināt un uzdot mūs interesējošos jautājumus pa tiešo dominiekiem, piemēram, par bērnudārzu rindas risināšanu, vardarbības izskaušanu tajos utt. Un nav jāgaida sapulces, intervijas. Komunikācija notiek ikdienas un mūsu deputāti, arī Saeimas, runā ar biedriem, diskutē atklāti un galu galā – ieklausās.

Ja Tev rūp sava dzīvesvieta, valsts, laiks beigt sēdēt (tikai) Tviterī vai Facebook komentāros. Iesaisties un palīdzi risināt problēmas, strādāt, lai Latvijā kļūtu iekļaujošāka, modernāka. @kustibaparlv ir gan reģionālās, gan tematiskās nodaļas, darba grupas – vieta izpausties, atrast domubiedrus. Papēti mājaslapu vai uzraksti man Instagram uz @ievasan, ja interesē kaut kas konkrēti.

Covid nav šķērslis iesaistei, lai gan foršās mūsu klātienes ballītes pagaidām izpaliek. Jau pirms Covid @kustibaparlv strādāja daudz digitāli, sapulces ir Zoom, atvērtas visiem biedriem. Ir arī apmācību iespējas, pieredzes apmaiņa biedru izaugsmei.

Par iespējam iesaistīties ir regulāri updeiti dažādos veidos, tāpēc palaist garām to ir grūti. Bet, ja gribas pasēdēt malā un paklausīties, atbalstīt vienkārši maksājot biedru naudu – tas arī ir pilnīgi ok.

Kļūšana par biedru nenozīmē, ka jākandidē, ka tam jābūt kaut kam publiskam. No otras puses, ja ir vēlme iet aktīvi strādāt politikā – lieliski! Latvijas politikā vajag vairāk jaunu, gudru cilvēku, kuriem cilvēks ir galvenā vērtība un lēmumu pieņemšanā paļaujas uz pierādījumiem, nevis tikai emocijās.

Iesaku aizpildīt saderības testu ar Par! – uzzini, vai un cik tavi uzskati sakrīt ŠEIT.

Ieva Feldmane Esmu aktīviste, popularizēju zinātni, kritisko domāšanu, pierādījumos balstītu pieeju lēmumu pieņemšanā. Ar starptautisku pieredzi komunikācijā, projektu vadībā, biznesā, valsts pārvaldē un pētniecībā, esmu par taisnīgu un atklātu Rīgas pārvaldību. Vairāk »
Viss nepieciešamais, lai iestātos Kustībā "Par!"
Iestāšanās anketa, programma, mūsu vērtības un citi interesanti dokumenti
Ievas ieraksta oriģināls ir viņas Instagram kontā
Programma
Mēs esam par Latviju, kura ir iespēja visiem. Par valsti, kas nepieder dažiem. Par tautu, kas sastāv no daudziem. Mēs esam PAR!
Visa Programma

Back to top