Latvijas cilvēki par maz iesaistās politiskās partijās Jaunumi, Viedokļi
29.01.2021

Latvijas cilvēki par maz iesaistās politiskās partijās

Linda Šīrone, Kustības “Par!” biedre.

Vērā ņemama īpatnība ar potenciāli bīstamām sekām – Latvijas inteliģento cilvēku loks par maz iesaistās kustībās / politiskās partijās.

Salīdzinot ar situāciju Somijā, kur tas ir ļoti populāri un bezmaz katrs trešais (vismaz no mana paziņu loka) ir vienā vai otrā partijā, man ir jāsaka, ka Latvijā tikai daži mani labi paziņas ir aktīvi, lielākā daļa tomēr ļoti skeptiski un izvairīgi uz to skatās no malas.

Ar ko tas skaidrojams? Es gribētu domāt, ka ar bezcerību, neuzticību, sliktu pieredzi vērojot politisko notikumu gaitu. Kaut kāda “zīmoga” un “netīrības birka” katram, kurš ir spēris savu kāju politikas virzienā… Bet, vai tiešām?

Jā, es saprotu, ka virkne pilsoņu ir cūciski izpildījušies gan ar saviem tukšajiem solījumiem, gan skandāliem un izrietošajām sekām.

Iestāties partijā, jo rūp

Bet – vai visi? Vai tikpat skaļi runā arī par tiem, kuri darījuši labu, sasnieguši labu, uzlabojuši Latvijas situāciju?Asi kritizēt valdošo institūciju darbu no savas dīvāna pozīcijas nav malku cirst, kā saka. Pēdējā laika notikumi man ir kārtīgi “iespērušu pa pēcpusi” un saņēmos iestāties Kustībā “Par!” (Facebook:Mēs esam PAR.) Kāpēc? Jo man rūp!

Politisko uzskatu aptauja

Mani politiskie uzskati un mērķi sakrīt ar šīs partijas domu gājienu, to es “pielaikoju” – noskaidroju savu politisko uzskatu sakritību anonīmā aptaujā, kas pieejama Manifesta lapaspuses apakšā https://kustibapar.lv/manifests/ Attālināti aizpildīju un nosūtīju biedra kandidāta anketu, tiku laipni uzņemta.

Diskusijas

Jāsaka, ka tik konstruktīvas, mērķtiecīgas, argumentētas diskusijas es sen nebiju dzirdējusi, bija TĀDS kaifs piedalīties pirmajā valdes sēdē, diskutēt par aktuālo, konstruktīvi plānot, ko un kā darīt. REKOMENDĒJU VISIEM! Pie viena galda sēž visi biedri un katram ir iespēja izteikties, katrs tiek uzklausīts un vērtīgie, būtiskie ieteikumi nonāk līdz izpildvaras ausīm un ir pavisam reāli, ka Tavas idejas tiek īstenotas! Latvijā tas ir tieši tik vienkārši! Tu esi soļa attālumā no “lielā, baisā kabineta”! Tagad kabinetā ir sociāli liberāla, proeiropeiska politiskā partija, kuras mērķis ir moderna un taisnīga Latvija vienotā Eiropā! Ļoti aicinu katru iepazīties ar Kustību “Par!”.

Manifests
Viss manifests
Linda šo ierakstu sākotnēji publicēja savā Facebook kontā
Programma
Mēs esam par Latviju, kura ir iespēja visiem. Par valsti, kas nepieder dažiem. Par tautu, kas sastāv no daudziem. Mēs esam PAR!
Visa Programma

Back to top