Kustība “Par!” Līderības akadēmiju absolvē pirmais kurss Aktualitātes, Fakti, Jaunumi, Viedokļi
20.11.2020

Kustība “Par!” Līderības akadēmiju absolvē pirmais kurss

2020. gada 21. oktobrī  pirmo Kustības “Par!” Līderības akadēmiju absolvēja 13 partijas biedri. Akadēmijas pirmais kurss bija veltīts kandidātiem, kuri gatavojas pašvaldību vēlēšanām. Akadēmiju vadīja Kustības “Par!” biedre, Saeimas deputāte Inese Voika un “Par!” valdes locekle Vladislava Šķēle.

Mācības bija organizētas trīs blokos – 1. valsts pārvalde un pašvaldību darbs, 2. personiskā līderība un sevis iepazīšana, 3. prasmes pārmaiņu vadīšanai. Kustības “Par!” mērķis ir palīdzēt augt jauniem līderiem, kuri pulcē ap sevi domubiedrus un kopā veido modernu, zaļu, atvērtu Latviju.

Dalāmies ar dažām absolventu atziņām!

Līderība ir par pārmaiņām un pārmaiņu vadību

Pārmaiņu procesos politiķis ir stiprāks, ja zina savas vērtības, prot vadīt sevi un savas iekšējās pārmaiņas. Lai atbildētu sev uz šiem svarīgiem jautājumiem, vajadzīgs stukturēts laiks, kad šīs lietas pārdomāt un apspriest, un akadēmija tādu deva. Ļoti īpašs veids, kā saprast un iepazīt citus bija dzīves stāstu sērija, kur ieklausījāmies savos partijas biedros stāstā par cilvēkiem un notikumiem, kas ietekmējuši viņu dzīves ceļa.

Iesaka akadēmiju apmeklēt citiem

Akadēmija bija vieta, kur pašiem vadīt savu mācīšānās procesu, mācītes no lektoriem un vienam no otra. Akadēmija nebija kā skola, bet kā domubiedru grupa,  kur caur sarunām uzzini daudz jauna un saproti pats sevi. Šī bija grupa, kur fokusēties uz politikas saprašanu, kā arī akadēmija deva enerģiju, lai atrastu savu aktīvo vietu politikā, ne tikai būt par vērotāju.

Laima Geikina: Akadēmija palīdzēja kļūt par Rīgas domes deputāti

Laima Geikina Līderības akadēmiju noslēdza kā jaunievēlēta Rīgas domes deputāte, kura strādās Attīstībai/Par! / Progresīvie frakcijā un būs Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas vadītājas vietniece. Viņa uzsvēra akadēmijas pozitīvo nozīmi, lai sagatavotos kandidēt un gūtu panākumus.

“Es ieteiktu pievienoties Līderības akadēmijai, jo:

1) ja vēlies startēt kā deputāta kandidāts, šī ir tā iespēja domāt, darīt un zināt, kā notiek politika. Sākot no pašizziņas (kas ir mani individuālie mērķi un vērtības un kā tie iet kopā ar partijas mērķiem un vērtībām) beidzot ar dažādu politisku gadījumu analīzes, lai izprastu kā teorija ieguļas praksē (piemēram, kā man kā politiķei rīkoties neskaidru situāciju gadījumos);

2) ja vēlies vingrināt savas klausītāja, publiskā runātāja un sarunas veidotāja prasmi, tad šī ir īstā vieta, jo nodarbībās bija iespēja gan klausīties, gan uzstāties, gan iesaistīties karstās diskusijās ar kolēģiem;

3) ja vēlies sastapties ar inteliģentiem un radošiem cilvēkiem, kuri domā līdzīgi, tad šī ir īstā vieta. Mana vēlēšanu kampaņas pieredze bija pozitīva, jo nebiju viena, bet kopā ar komandu, kura vienmēr bija gatava palīdzēt un atbalstīt! Paldies Līderības akadēmijai, īpaši Inesei Voikai un Vladislavai Šķēlei, par iespēju būt un kļūt par veiksmīgu deputāti!

Galerija

Inese Voika Strādāju Saeimā, lai veidotu modernu un labi pārvaldītu valsti. Ticu, ka Latvijā var būt politiskās partijas, kas meklē labākos risinājumus Latvijai, nevis privātām kabatām vai varu varas pēc. Par taisnīgu Latviju, kurā uzplaukt ikvienam! Vairāk »

Back to top