Par brīvu, neatkarīgu, demokrātisku un tiesisku Baltkrieviju Aktualitātes, Fakti, Jaunumi, Viedokļi
10.08.2020

Par brīvu, neatkarīgu, demokrātisku un tiesisku Baltkrieviju

Mēs aicinām Baltkrievijas varas iestādes ievērot visas pilsoņu pamattiesības un brīvības, arī vārda un pulcēšanās brīvību. Mēs uzsveram, ka vardarbība nav pieļaujama. Politiski ieslodzītie un nepamatoti aizturētie cilvēki, starp kuriem ir arī žurnālisti, ir nekavējoties jāatbrīvo.

Mēs atgādinām, ka brīvas un caurskatāmas vēlēšanas ir tiesiskas demokrātijas stūrakmens. Politisko un pilsonisko pamatbrīvību ievērošana stiprinātu Baltkrievijas valstiskumu un veidotu pamatu ciešākai sadarbībai ar Eiropas Savienību.

Mēs aicinām uz notikušo vēlēšanu objektīvu starptautisku izvērtēšanu, sabiedrisko dialogu Baltkrievijā un demokrātiskām, tiesiskām pārmaiņām. 

Mēs apbrīnojam mūsu kaimiņu tautas demokrātisko spēku drosmi un apņēmību. Mēs lepojamies ar Baltkrievijas sievietēm, kuras šajās vēlēšanās izteica un vadīja centienus pēc demokrātiskām pārmaiņām. 

Mēs zinām brīvības un demokrātijas vērtību, tāpēc  mums nav pa ceļam ar režīmiem, kas tās apspiež.

“Uzskatu, ka Latvijai jāizrāda solidaritāte un atbalsts Baltkrievijas tautai, nevis Eiropas pēdējam diktatoram, kurš izmanto aizvien vardarbīgākas metodes, lai noturētos pie varas. Nedz Latvija, nedz starptautiskā sabiedrība nevar savtīgu ekonomisku interešu vārdā pievērt acis uz cilvēktiesību pārkāpumiem kaimiņos, Baltkrievijā, kas ir EP un EDSO dalībvalsts,” – Krista Baumane, Kustības “Par!” biedre un “Attīstībai / Par!” Saeimas deputāte, Saeimas Ārlietu komisijas locekle.

Krista Baumane Man rūp sabiedriskais labums un es vēlos to vairot ar savu darbu. Man ir, ko dot - man ir izglītība un pieredze, lai veidotu Latviju par plaukstošu Eiropas valsti, kur visu tautību latvieši jūtas labi. Vairāk »

Back to top