Kustības “Par!” Valmieras nodaļa sveic ar administratīvi teritoriālās reformas pieņemšanu Aktualitātes, Fakti, Jaunumi, Viedokļi
11.06.2020

Kustības “Par!” Valmieras nodaļa sveic ar administratīvi teritoriālās reformas pieņemšanu

Ir pieņemta ilgi gaidītā un Valmieras novadam, Vidzemei un visai Latvijai tik ļoti nepieciešamā administratīvi teritoriālā reforma. Reformas rezultātā ir iegūts liels, konkurētspējīgs un ilgtspējīgs Valmieras novads, kas būs apvienots ar septiņiem novadiem.

Pēc administratīvi teritoriālās reformas Valmieras pilsētai ir piešķirts valstspilsētas statuss, kā arī tajā ir apvienojušies Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, Mazsalacas, Naukšēnu, Rūjienas un Strenču novadi.

Kustības “Par!” Valmieras nodaļas vadītājs Normunds Mihailovs: “Mēs uzskatām, ka valstspilsētas kā reģiona centra apvienošana ar apkārtējiem novadiem ir piemērotākais modelis, lai nodrošinātu izaugsmi un ilgtermiņa attīstību visiem reģiona iedzīvotājiem. Līdz ar to novadam ir gan spēcīgs attīstības centrs, gan attīstībai nepieciešamie resursi – teritorija, cilvēki un pieejamas investīcijas. Vienlaikus reformas rezultātā visa novada iedzīvotājiem būs pieejamāka kvalitatīva izglītība, labi apmaksātas darba vietas, veselības aprūpe, sociālie pakalpojumi un sabiedriskais transports.”

Valmieras novadu jāstiprina kopā ar iedzīvotājiem

Lai reformas realizēšana Valmieras novadā notiktu vēl sekmīgāk, Kustības “Par!” Valmieras novada nodaļa iestāsies par ģimenēm draudzīgu, inovācijām un investīcijām atvērtu un Baltijas jūras reģionā konkurētspējīgu novadu, kā arī par to, ka visām novadā ietilpstošajām administratīvajām vienībām (pagastiem, pilsētām, apkaimēm) tiek paredzēti noteikti budžeta līdzekļi, veidojot tā saucamo “līdzdalības budžetu”, kas sniegtu iespēju visiem jaunā novada teritorijas iedzīvotājiem iesaistīties tieši savas apkaimes teritorijas attīstības plānošanā. 

Reformas rezultātā Latvijā būs 42 pašvaldības pašreizējo 119 vietā

Reģionālā reformas rezultātā ir izveidotas 42 pašvaldības pašreizējo 119 pašvaldību vietā. Reformas mērķi ir (1) izveidotas ekonomiski attīstīties spējīgas administratīvās teritorijas ar vietējām pašvaldībām; (2) pašvaldības spēj nodrošināt tām likumos noteikto autonomo funkciju izpildi salīdzināmā kvalitātē un pieejamībā; (3) pašvaldības sniedz iedzīvotājiem kvalitatīvus pakalpojumus par samērīgām izmaksām.

Iesūti jautājumus Valmieras nodaļai!

Ja radušies jautājumi par administratīvi teritoriālo reformu, aicinām iesūtīt jebkurus jautājumus uz valmiera@kustibapar.lv un nodaļas pārstāvji atbildēs uz Jūsu jautājumiem.

Valmieras nodaļas vadītājs Normunds Mihailovs ir IT nozares profesionālis, Vidzemes Augstskolas doktorants un politiskās partijas Kustība “Par!” valdes loceklis.

Kustība “Par!” ir sociāli liberāla, ekonomiski progresīva, pilsoniski patriotiska, proeiropeiska Kustība par Latviju, kas ir iespēja visiem, nepieder dažiem un sastāv no daudziem. Daļa no partiju apvienības “Attīstībai/Par!”.

Galerija

Programma
Mums ir nepieciešami daži spēcīgi attīstības centri, kas ir Eiropas līmenī – lai mūsu cilvēki darba, iztikas un dzīves vietas meklējumos dotos turp, nevis uz ārvalstīm. Mums ir nepieciešami spēcīgi novadi, pietiekami lieli. Bet ērti sasniedzami pakalpojumu centri – katrā pagastā. Mums ir nepieciešami aktīvi iedzīvotāji – atbalstīsim apkaimju kustību, lai katrā novadā veidotos spēcīgi, vietējos jautājumos kompetenti sarunu partneri.
Visa Programma

Back to top