AP!/PRO Rīgas mēra amata kandidāts Staķis noliek Saeimas deputāta mandātu Aktualitātes, Jaunumi
09.06.2020

AP!/PRO Rīgas mēra amata kandidāts Staķis noliek Saeimas deputāta mandātu

Valstī beidzoties ārkārtējai situācijai, “Attīstībai/Par!” un “PROGRESĪVO” (AP!/PRO) Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis vērsies Saeimā ar iesniegumu par atteikšanos no parlamenta deputāta mandāta. Staķis uzsver, ka turpmākos mēnešus viņš spēkus veltīs Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām.

Rīgas domes vēlēšanas būs 29. augustā

Ārkārtējās situācijas beigšanās ir liels Latvijas iedzīvotāju kopīgais panākums, norāda Staķis. Vienlaikus tas nozīmē arī to, ka 29. augustā būs iespējams noorganizēt drošas galvaspilsētas domes ārkārtas vēlēšanas, lai Rīgai beidzot būtu pašu rīdzinieku demokrātiski ievēlēta pašvaldības vadība.

“”Attīstībai/Par! ” un “PROGRESĪVIE” ir lēmuši par kopīgu startu vēlēšanās, lai pēc tām kopīgi Rīgu izveidotu par modernu Eiropas pilsētu – sakārtotu, zaļu, atvērtu cilvēkiem un draudzīgu. Mūsu pirmais uzdevums būs pārvarēt Covid-19 šoku. Lai cilvēkiem būtu darbs, bērniem – skola un pacientiem – veselības aprūpe. Lai ikviens justos droši un neviens nepaliktu atstāts novārtā. Tagad vēlos veltīt savu enerģiju, lai informētu rīdziniekus par mūsu komandas piedāvājumu, tāpēc esmu lēmis par atteikšanos no Saeimas deputāta amata!” – tā uzsver AP!/PRO Rīgas mēra amata kandidāts. 

Saeimā Mārtiņa Staķa vietā būs Krista Baumane

Staķis zaudēs amatu Saeimā kolīdz parlaments deputātes mandātu būs apstiprinājis Kristai Baumanei – 13. Saeimas vēlēšanu “Attīstībai / Par!” Rīgas apgabala kandidātei un Kustības “Par!” biedrei. Vienlaikus, ņemot vērā vēl darāmos darbus, Staķis pagaidām saglabās Aizsardzības ministrijas (AM) parlamentārā sekretāra amatu.

Staķim ir ilggadēja uzņēmēja un darba sabiedrības labā pieredze

AP!/PRO Rīgas mēra amata kandidāts Staķis karjeru sācis 1998. gadā mazumtirdzniecības tīklā “Narvesen”, kur bijis mārketinga direktors. Kopš 2010. gada bijis veiksmīgs privātuzņēmējs – “Illy” kafijas izplatītājs Latvijā un populārās Rīgas kafejnīcas “Innocent Cafe” saimnieks. Sabiedrības atpazīstamību guvis, vadot LTV raidījumu “Saknes Debesīs”. Aktīvi darbojies Zemessardzē un kā brīvprātīgais treneris izglītības programmā “MOT”. Ieguvis izglītību specializējoties pašvaldības pārvaldībā, un zināšanas papildinājis studējot Helsinkos. Staķis ievēlēts 13. Saeimā un kļuvis par AM parlamentāro sekretāru. Šajos amatos aktīvi piedalījies visaptverošās valsts aizsardzības sistēmas ieviešanā Latvijā.

AP!/PRO saraksts pārstāv jauno, moderno, atvērto, eiropeisko Rīgu visā tās dažādībā. Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu kopīgais saraksts apvieno četras partijas, pilsētas apkaimju un sabiedriskos aktīvistus, kā arī bezpartejiskus profesionāļus.

Programma
""Attīstībai/Par! " un "PROGRESĪVIE" ir lēmuši par kopīgu startu vēlēšanās, lai pēc tām kopīgi Rīgu izveidotu par modernu Eiropas pilsētu – sakārtotu, zaļu, atvērtu cilvēkiem un draudzīgu.
Visa Programma

Back to top