AP: Paziņot par mazākumtautību satura pazušanu no LTV7 ekrāniem ir pārsteidzīgi un neapdomīgi Aktualitātes, Fakti, Jaunumi, Viedokļi
29.05.2020

AP: Paziņot par mazākumtautību satura pazušanu no LTV7 ekrāniem ir pārsteidzīgi un neapdomīgi

Paziņojums, ka LTV7 no nākamā gada vairs neraidīs mazākumtautību saturu, ir pārsteidzīgs un neapdomīgs. Pirms vēstīt par tik nozīmīgām pārmaiņām, nepieciešams izstrādāt alternatīvu piedāvājumu, uzskata partiju apvienības “Attīstībai/Par!” Saeimas frakcija.

“Šobrīd LTV7 ir vienīgais televīzijas kanāls, kas piedāvā vietējās ziņas krievu valodā. Propagandas un viltus ziņu laikmetā mums ir jābūt ne vien ļoti uzmanīgiem, bet arī ārkārtīgi atbildīgiem, pieņemot jebkādus lēmumus par šī satura pārtraukšanu vai pārveidošanu. Pretējā gadījumā riskējam, ka tā sabiedrības daļa, kas šobrīd patērē LTV7 mazākumtautību saturu, var palikt bez objektīvas informācijas par notiekošo valstī,” saka Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas priekšsēdētāja un Kustības “Par!” valdes locekle Vita Tērauda (AP!).

AP! Saeimas frakcija pauž atbalstu iezīmētajai nākotnes vīzijai, kas paredz attīstīt multimediju platformu Lsm.lv krievu valodā. Taču vienlaikus uzsver, ka tā šobrīd ir vīzija un plāns, pie kā ir jāstrādā un kas ir adekvāti jāfinansē. Tas nav jau gatavs, reāls alternatīvs piedāvājums.

“Nevietā ir pārsteidzīgie paziņojumi par kaut kā likvidēšanu, kamēr vietā nav cits piedāvājums. Turklāt izbrīna, ka šādu Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētāja Ivara Āboliņa paziņojumu pamatā nav kāds padomes lēmums vai rīkojums. Tādēļ teikto drīzāk vērtēju kā individuālu redzējumu,” saka deputāte Vita Tērauda.

Vita Anda Tērauda Gribu dzīvot modernā un taisnīgā Latvijā. Pārtikušā, eiropeiskā un drošā Latvijā. Bez gudras pārvaldības tur nenonāksim. Vēlos, lai 13. Saeimā zināšanās, pierādījumos un pasaules pieredzē balstīti lēmumi nebūtu vairs retums, bet ikdienas prakse. Vairāk »

Back to top