Vikipēdijas maratons 20.10.19. Aktualitātes, Jaunumi
14.10.2019

Vikipēdijas maratons 20.10.19.

Maratonā veidosim ierakstus Vikipēdijā par nozīmīgām sievietēm. Tas notiks svētdien, 20. oktobrī, plkst. 11.00 – 18.00 Kustības “Par!” birojā (Torņa iela 4, 101, III-C, Rīga). Pie ieejas jāzvana “1”, mēs atrodamies 1. stāvā.

Kur Tu meklē informāciju? Iespējams, ka “Google” meklētājā, kas piedāvā ieskatīties Vikipēdijā.

Vikipēdija veido mūsu izpratni par pasauli caur tematiem, kurus kāds cilvēks ir uzskatījis par pietiekami nozīmīgiem, lai veidotu ierakstus par tiem. Līdz ar to Vikipēdija atspoguļo arī nevienlīdzību mūsu sabiedrībā. Mēs varam proaktīvi to risināt, veidojot Vikipēdijas ierakstus par cilvēkiem, kuri, mūsuprāt, ir daudz devuši Latvijai un pasaulei, bet par kuriem trūkst viegli pieejama informācija.

Sievietes ir viena no tām grupām, kuras skar nevienlīdzība. Vikipēdijā atrodamā “Latvijas ievērojamāko cilvēku” saraksta pirmajos 100 ir tikai 16 sieviešu, bet mēs varam derēt, ka Tu zini vairāk. Tiekamies maratonā, lai mēģinātu pievienot vairāk informācija par nozīmīgām Latvijas sievietēm un viņu artavu!

Maratonā mēs veidosim ierakstus par dažādām svarīgām, ietekmīgām un nozīmīgām sievietēm Latvijā šobrīd un vēsturē. Tev nav nepieciešama iepriekšēja pieredze Vikipēdijas ierakstu veidošanā, jo mēs šo darbu darīsim kopīgi. Taču droši nāc ar saviem ierosinājumiem un savāktu materiālu par Tev interesējošu tematu!

Maratons notiks svētdien, 20. oktobrī, plkst. 11.00 – 18.00 Kustības “Par!” birojā (Torņa iela 4, 101, III-C, Rīga). Pie ieejas jāzvana “1”, mēs atrodamies 1. stāvā.

***

When you need to find out any info where do you turn? Probably Google leading to Wikipedia. 

Wikipedia shapes our understanding of the world through what topics people have decided are important enough to write about. It therefore reflects the imbalances of our society. However we can combat this my proactively writing about people who we think have made a great contribution to Latvia and the world but are underrepresented in our information sphere.

Women are one of the groups affected by this imbalance. Out of the 100 greatest persons in Latvia there are only 16 women listed, but we bet you can think of more. So, let’s make a marathon to try and add more information about the great women of Latvia and the contributions they have made!

In the marathon we will write pages about different important, impressive and significant women in Latvia throughout history. You do not need to have had any experience writing wikipedia articles before, as we will work together to make these pages, but feel free to come with suggestions and materials prepared if you have a topic you are interested in!

The marathon will take place on 20 October at 11:00-18:00, in Movement “Pro!” office (Torņa iela 4, 101, III-C, Rīga). Ring “1” at the entrance. We are located on the ground floor.

Vēlies piedalīties un uzaicināt draugus?
Mums ir svarīgi veidot sabiedrību, kura respektē un ciena visus cilvēkus. Šis maratons ir mazs, varbūt arī liels, solis uz priekšu.

Back to top