Marija Golubeva: skolu padziļināto programmu tālāka finansēšana ir bērnu interesēs Aktualitātes, Fakti, Jaunumi
23.10.2019

Marija Golubeva: skolu padziļināto programmu tālāka finansēšana ir bērnu interesēs

Lai saglabātu padziļināto izglītības programmu apguvi Latvijas skolās, “Attīstībai / Par!” Saeimas frakcijas deputāti Marija Golubeva un Ilmārs Dūrītis kopā ar koalīcijas partneriem šodien virzīja grozījumus Vispārējās izglītības likumā.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija šodien nolēma turpināt skatīt jautājumu un dziļāk pārrunāt paredzētās izmaiņas ar skolām.

Grozījumi paredz padziļināto programmu, kas ietver mūzikas, mākslas, svešvalodas u.c. novirzienus, saglabāšanu Latvijas skolās – ja grozījumus pieņems, tad skolām būs iespēja pretendēt uz papildu finansējumu padziļināto programmu realizācijai.

“Tradīciju saglabāšanai mūzikā un citos specializētajos virzienos ir liela nozīme vienotas sabiedrības veidošanā. Bērnam ir iespējams attīstīt talantus, kuri var arī nebūt saistīti ar pamata profesiju, un skolēni ir vispusīgi izglītoti, pielāgoties spējīgi un pārmaiņām gatavi.”

marija Golubeva

2018. gadā pēkšņi tika nolemts pārtraukt padziļināto programmu papildu finansēšanu, taču izglītības programmām, kas ietver mūzikas, svešvalodas u.c. novirzienus, Latvijas skolās ir jābūt, lai nodrošinātu ne vien tradīciju pārmantošanu, bet arī lai veicinātu augstāku rezultātu sasniegšanu. Šīm programmām ir jābūt kvalitatīvām un sevi pierādījušām.

Likuma grozījumi tiks skatīti Budžeta likumu paketes ietvaros.


Back to top