Kustība “Par!” ievēl jaunu, paplašinātu valdi; par tās priekšsēdētāju atkārtoti kļūst Daniels Pavļuts Aktualitātes, Jaunumi
15.06.2019

Kustība “Par!” ievēl jaunu, paplašinātu valdi; par tās priekšsēdētāju atkārtoti kļūst Daniels Pavļuts

Par Kustības “Par!” jaunās valdes priekšsēdētāju ir atkārtoti ievēlēts Daniels Pavļuts, kurš uzsvēra, ka partijas galvenais uzdevums būs gatavoties pašvaldību vēlēšanām. Kongresā partija arī grozīja statūtus, palielinot valdes locekļu skaitu.

Šodien, 15. jūnijā, Kustība “Par!” ievēlēja jaunu valdi, kurā ar ir ievēlēts Daniels Pavļuts, Mārtiņš Staķis, Marija Golubeva, Vita Anda Tērauda, Dace Bluķe, Ilze Viņķele, Vladislava Šķēle, Edgars Jēkabsons, Jevgeņijs Lurje, Normunds Mihailovs un Mārtiņš Šteins.

Vēlēšanās piedalījās 152 biedri.

Jaunais valdes priekšsēdētājs Daniels Pavļuts uzsvēra, ka “galvenais uzdevums jaunajai valdei būs gatavoties pašvaldību vēlēšanām. Valdes jaunais sastāvs, manuprāt, ir lielisks – ar brīnišķīgu un daudzveidīgu pārstāvību no visiem iespējamajiem aspektiem.”

Jaunās valdes locekļi pārstāv dažāda vecuma, izcelsmes, izglītības un interešu kategorijas.

Tāpat Kustība “Par!” ievēlēja jaunu Pārskata padomi. Tajā ir ievēlēts Pēteris Viņķelis, Pēteris Pūrītis, Laima Geikina, Baiba Anda Rubesa un Barbara Freiberga.

Kustības “Par!” biedri arī lēma par statūtu grozījumiem, kas paplašināja valdes locekļu skaitu no 9 līdz 11 vietām. Valdē turpmāk jābūt pārstāvētam arī Saeimas frakcijas vadītājam vai tā vietniekam, Eiropas Parlamenta deputātu izvirzītām pārstāvim, Ministru kabineta virzītam pārstāvim un partijas teritoriālo nodaļu virzītam pārstāvim.

Statūtu grozījumi arī paredz biedru domes un teritoriālo nodaļu izveidi.

Foto: Ģirts Raģelis


Back to top