“Attīstībai / Par!” pirmie iesniedz CVK Eiropas vēlēšanu sarakstu un programmu Aktualitātes, Jaunumi
06.03.2019

“Attīstībai / Par!” pirmie iesniedz CVK Eiropas vēlēšanu sarakstu un programmu

Apvienība “Attīstībai / Par!” kā pirmā no Latvijas partijām šodien Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniedza savu kandidātu sarakstu un programmu Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Apvienības programmu  “Ar pilnu jaudu Eiropā” ir parakstījuši 16 deputāta kandidāti, kuriem visiem ir starptautiska darba pieredze Eiropas Savienībā un NATO – valsts, zinātnes un biznesa organizācijās. “Attīstībai / Par!” programma uzsver, ka Eiropas veco līderu vājumu izmanto iekšēji un ārēji pretinieki, to šķeļot, bet Latvijas interesēs ir vienota Eiropa.

Ar apvienības programmu un Eiropas deputātu kandidātu sarakstu detalizētāk var iepazīties šeit: CVK un šeit: Eiropa.attistibaipar.lv

Politikas zinātnieks un “Attīstībai / Par!” saraksta līderis Ivars Ijabs: “Mūsu komanda ir gatava iet Eiropā ar pilnu jaudu. Eiropa ir nogurusi un stagnē. Tai vajag jaunu enerģiju attīstībai. Tāpēc mūsu kampaņas zīme ir simtprocentīgi uzlādēta baterija.”

Eiropas Parlamentā strādās proeiropeiskajā liberālo demokrātu grupā

No apvienības saraksta ievēlētie deputāti Eiropas Parlamentā strādās proeiropeiskajā liberālo demokrātu grupā, kurai būs izšķiroša loma Eiropas institūciju vadībā pēc Eiropas vēlēšanām.

Šo plašāko kontekstu uzsver Eiropas biznesa vadītāja Baiba Rubesa, kas vēlēšanās piedalīsies ar otro numuru “Attīstībai / Par!” sarakstā: “Konservatīvo un sociālistu divsavienībai Eiropā pienāk gals. Un arī Latvijā dzeltenie var vinnēt sarkanos un zaļos! Mēs šodien pirmie iesniedzam savu programmu un gribam būt pirmie arī vēlēšanu naktī. Pirmie startā, pirmie finišā.”

Latvijas deputātu mērķi būt starp  Eiropas modernizācijas līderiem uzsver arī pieredzējusī diplomāte un drošības eksperte Ieva Ilvesa, kas kandidēs ar trešo kārtas numuru: “Es piedalos šajās Eiropas vēlēšanās, lai Latvija būtu Eiropas lokomotīve, un Eiropa būtu pasaules lokomotīve. Lai Latvija Eiropā būtu aktīva un moderna valsts, kuras iedzīvotāji iegūst, nevis baidās no pārmaiņām.”

“Attīstībai / Par!” deputātu kandidātu saraksts

“Attīstībai / Par!” sarakstā ir četri zinātņu doktori – Ivars Ijabs, Marija Golubeva, Ainārs Dimants, Laima Geikina, trīs Saeimas deputāti – Marija Golubeva, Inese Ikstena, Arturs Toms Plešs, kā arī divi Eiropas Savienības institūciju profesionāļi – Adriana Treikule un Gundars Ostrovskis. Tieši puse kandidātu ir sievietes.

Sarakstā iekļauti arī Baltijas liberālo jaunatnes organizāciju tīkla dibinātāja Jeļena Jesajana, Latvijas ārpolitikas institūta pētnieks un ilggadējs Eiropas Latviešu apvienības prezidents Aldis Austers, Rīgas domes deputāts, inovāciju un jaunuzņēmumu vadības speciālists Viesturs Zeps, starptautiskās pilsoniskās līdzdalības veicinātājs Miks Celmiņš, Īrijas – Latvijas Tirdzniecības kameras valdes priekšsēdētāja Ilze Krēsliņa un Valsts zāļu aģentūras vadošs darbinieks Sergejs Akuličs.

Apvienības Eiropas programmas “Ar pilnu jaudu Eiropā” centrā ir cilvēkattīstības jautājumi – izglītība, zinātne, veselība, sociālā drošība un Eiropas modernizācija un digitālā pārveide.

Beidzot!
Šī diena bija priecīgi satraucoša arī mums.

Back to top