Ivars Ijabs kandidēs Eiropas Parlamenta vēlēšanās no “Attīstībai / Par!” saraksta Aktualitātes, Jaunumi
14.01.2019

Ivars Ijabs kandidēs Eiropas Parlamenta vēlēšanās no “Attīstībai / Par!” saraksta

Partiju apvienības “Attīstībai / Par!” pārstāvju sapulcē lēma par apvienības kopīgu dalību Eiropas Parlamenta vēlēšanās un atbalstīja zinātnieku Ivaru Ijabu par kopīgā saraksta deputāta kandidātu. 15. janvārī, plkst. 11.30 “Birojnīcā” notiks preses konference, kurā Ivars Ijabs sniegs medijiem paziņojumu par iesaistīšanos politikā.

Ivara Ijaba izglītība

Ivars Ijabs ir politologs, asociētais profesors Latvijas Universitātē un pētnieks LU Sociālo un politisko pētījumu institūtā. Studijas savulaik sācis J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, Arvīda Klišāna mežraga klasē. Vēlāk studējis filosofiju Latvijā un Vācijā, ieguvis filosofijas bakalaura, maģistra un doktora grādus.

Aktīva dalība zinātnē un pētniecībā

Jau filosofijas studiju laikā pievērsis lielu uzmanību politikas pētniecībai, kuru izvēlējies par savu pētniecības sfēru doktorantūras studijās. Piedalījies dažādos pētnieciskajos projektos, kā arī zinātniskajās konferencēs Latvijas un starptautiskā līmenī.

Kā pasniedzējs strādājis ne tikai Latvijas Universitātē, kur saņēmis studentu izveidoto “Gada pasniedzēja” apbalvojumu, bet arī Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmijā un Valsts administrācijas skolā.

Vērtību pārstāvniecība organizācijās

Aktīvs dažādu organizāciju biedrs, to skaitā Latvijas Politologu biedrībā, Okupācijas muzeja biedrībā, Latvijas Republikas simtgades svētku radošajā padomē, Valsts Prezidenta Tiesiskās vides pilnveides komisijā u.c. Ijabs regulāri publicējas, kā arī bieži sniedz analītiskus komentārus par politiskajiem procesiem un sociālpolitiskiem notikumiem dažādiem medijiem.

Zināms arī kā vairāku politikas teoriju grāmatu autors, arī redaktors un tulkotājs. Darbojies kā dažādu līmeņu politisko diskusiju moderators, vadījis arī politiskas ievirzes radio raidījumu.

Līdz šim pats politikā nav iesaistījies.

“Attīstībai / Par!” sadarbosies ar ALDE

Partiju apvienība “Attīstībai / Par!” Eiropas vēlēšanu kampaņā piedalīsies sadarbībā ar Eiropas liberāļu un demokrātu apvienību (ALDE), kuras kampaņas sākuma konference notiks 9. februārī Berlīnē. “Attīstībai / Par!” Eiropas vēlēšanu programma tiks pabeigta līdz 23. februārim, kad “Attīstībai / Par!” savā konferencē apstiprinās programmu un kandidātu pilno sarakstu dalībai Eiropas vēlēšanās. Eiropas liberāļu un demokrātu apvienības Manifests 2019. gada Eiropas vēlēšanām ir skatāms šeit: https://www.aldeparty.eu/manifesto, tā tulkojums latviešu valodā: http://bit.ly/2SRxDEl

Kustība Par! pagaidām nav lēmusi kļūt par ALDE biedri, taču šī apvienība vērtību ziņā ir mums vistuvākā.

Galerija

Ko par to domā citi?
Uzzini citu domas un pastāsti savējās mūsu Facebook lapā. Mums ir svarīgi zināt, ko Latvijas iedzīvotāji saka par Eiropas Parlamenta vēlēšanām.
Programma
Mēs atbalstām tādu liberālās demokrātijas izpratni, kāda valda Ziemeļeiropā, skaidri norobežojoties no Centrāleiropā topošās Orbana-Kačinska “antiliberālās ass”. Eiropas valstu valdībām, kuras neievēro ES kopīgos tiesiskuma un demokrātijas principus, ir reāli jāizjūt savas rīcības sekas ES budžeta izlietojumā.
Visa Programma

Back to top