“Attīstībai / Par!”: NEPLP nekavējoties jāsniedz skaidrojums; sasaukta Mediju apakškomisijas ārkārtas sēde Aktualitātes, Jaunumi
28.12.2018

“Attīstībai / Par!”: NEPLP nekavējoties jāsniedz skaidrojums; sasaukta Mediju apakškomisijas ārkārtas sēde

“Attīstībai / Par!” pauž bažas par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu pēkšņi un sasteigti atlaist Latvijas televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāju un valdes locekli un sasauc Mediju apakškomisijas ārkārtas sēdi trešdien, 2. janvārī, plkst. 14.00.

NEPLP rīcība šodien, pēdējā šī gada darba dienā, negaidīti atlaižot LTV vadību – valdes priekšsēdētāju Ivaru Belti un valdes locekli programmu attīstības jautājumos Sergeju Ņesterovu – nevieš uzticību Padomes darbam.

Trešdien, 2. janvārī, plkst. 14.00 būs Mediju apakškomisijas ārkārtas sēde, lai uzklausītu NEPLP pamatojumu un saņemtu skaidrojumu, ziņo apakškomisijas vadītāja un “Attīstībai / Par!”  deputāte Vita Tērauda.

Sabiedriskā medija vadības atlaišana ir nozīmīgs lēmums, kas prasa ļoti skaidru un saprotamu pamatojumu, un tas nav ticis sniegts.

Turklāt veids, kādā lēmums tika izpildīts – bez brīdinājuma un pirms Vecgada vakara – rada augsni spekulācijām un raisa neuzticību pret pašu uzraudzības institūciju.

Vita Anda Tērauda Gribu dzīvot modernā un taisnīgā Latvijā. Pārtikušā, eiropeiskā un drošā Latvijā. Bez gudras pārvaldības tur nenonāksim. Vēlos, lai 13. Saeimā zināšanās, pierādījumos un pasaules pieredzē balstīti lēmumi nebūtu vairs retums, bet ikdienas prakse. Vairāk »

Back to top