Artis Pabriks atsakās no iespējas kandidēt uz premjera amatu Aktualitātes, Jaunumi
11.12.2018

Artis Pabriks atsakās no iespējas kandidēt uz premjera amatu

Artis Pabriks: “Situācijā, kad rīcībspējīgas valdības izveidošana ir Latvijas stabilas attīstības priekšnoteikums, un mana kandidatūra atsevišķu politiķu aizvainojuma un ambīciju dēļ varētu traucēt vienoties, esmu pieņēmis lēmumu atteikties no Ministru prezidenta amata kandidāta nominācijas iespējas.

Es nekad neesmu licis savas personiskās ambīcijas augstāk par valsts interesēm. Manuprāt, politiķa uzdevums nav iegūt varu par katru cenu – tikai tādēļ, lai nonāktu kāda kabineta portretu galerijā. Politiķa uzdevums ir runāt, pārliecināt, censties rast kompromisu un arī piekāpties, ja tas ir sabiedrības un valsts interesēs.

Šobrīd bezatbildīgi politiķi cenšās iegūt reitinga punktus ar elkoņiem un skaļiem paziņojumiem mēģina izkarot sev vietu varas olimpā, šķeļot sabiedrību, apmelojot konkurentus un pildot oligarhu rīkojumus.

Tas nav un nekad nav bijis mans ceļš politikā. Es aizgāju no Eiroparlamenta, lai vestu politikā jaunus cilvēkus, lai būtu noderīgs Latvijai, strādājot šeit uz vietas, jo uzskatu, ka šobrīd mūsu dzimtenes nākotne izšķirās šeit, uz vietas, nevis Briselē vai Strasbūrā. Tas mums ir izdevies. Esmu devis solījumu Latvijas cilvēkiem un arī turpmāk izmantošu savas zināšanas un pieredzi, lai strādātu valsts labā – parlamentā vai valdībā.”


Back to top