Kustība “Par!” aicina uz filmu “Inga dzird” un sarunu ar tās režisoru Kasparu Gobu Aktualitātes, Jaunumi
29.11.2018

Kustība “Par!” aicina uz filmu “Inga dzird” un sarunu ar tās režisoru Kasparu Gobu

Ceturtdien, 6. decembrī, plkst. 18.00 Kustības “Par!” birojā (Torņa iela 4, III-C, 101, Rīga) tiks rādīta Kaspara Gobas dokumentālā filma “Inga dzird”, pēc kuras būs saruna ar filmas režisoru.

Lūgums reģistrēt savu dalību šeit, lai varam prognozēt apmeklētāju skaitu: https://goo.gl/forms/EVsiMKus7cxFetqo2.

Plkst. 18.00 tiks rādīta filma “Inga dzird”, bet plkst. 19.15 būs saruna ar tās režisoru Kasparu Gobu, kuru vadīs Liesma Ose, Kustības “Par!” biedre un sociālas un iekļaujošas politikas eksperte. “Inga dzird” ir dokumentāls stāsts par Ingu – jaunu cilvēku Latvijas laukos, kurš ir vienīgais dzirdīgais ģimenes loceklis.

Liesma Ose: “Kustība “Par!” iestājas par cilvēka tiesībām izdarīt savas izvēles un būt atbildīgam par paša lēmumiem. Bet visiem cilvēkiem nav vienāds iespējamo izvēļu daudzums. Skaidrs, ka Latvijas laukos dzīvojošiem cilvēkiem izvēļu ir mazāk, tāpat mazāk pieejamo resursu: izglītības, kultūras, veselības, sociālā atbalsta.”

“Inga dzird” ir arī vērīgs ieskats ģimenes dzīvē – ģimenes locekļi piedalās un atstāj iespaidu uz Ingas personību tās pieaugšanas procesā. Vai cilvēki ģimenē nedzīvo par tuvu viens otram? Vai viņi nav pārāk atkarīgi viens no otra? Tā, ka pietrūkst telpas un laika jaunam cilvēkam saprast dzīvi, plānot nākotni. Būt pašam un sevi saprast.

Aicinām ikvienu piedalīties šajā filmu vakarā, un kopā ar Kasparu Gobu un Liesmu Osi iepazīt Ingas stāstu.

Ieeja ir par brīvu.


Back to top