“Attīstībai / Par!” iesniegusi deputātu kandidātu sarakstu Saeimas vēlēšanām Aktualitātes, Jaunumi
02.08.2018

“Attīstībai / Par!” iesniegusi deputātu kandidātu sarakstu Saeimas vēlēšanām

Šodien, 1. augustā, apvienība “Attīstībai / Par!” (AP!) Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegusi deputātu kandidātu sarakstu 13. Saeimas vēlēšanām.

Iepazīsties ar “Attīstībai / Par!” deputātu kandidātu sarakstu un mūsu 4000 zīmju programmu!

attistibai par deputatu kandidatu saraksts

attistibai par 4000 zimes programma

Ministru prezidenta amata kandidāts Artis Pabriks: “Esam izveidojuši līdzsvarotu sarakstu – politikā pieredzējuši, kompetenti līderi ir apvienojušies un ved politikā vairāk nekā 100 jaunu, enerģisku, godprātīgu un kompetentu cilvēku.”

 

AP! līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce: “Mūsu saraksta misija 13. Saeimai – aizstāvēt demokrātiju, rūpēties par eiropeisko vērtību nostiprināšanos Latvijas sabiedrībā, realizēt neatliekamas reformas veselības aprūpē un izglītībā un vienlaikus izveidot spēcīgu un ilglaicīgu politisko spēku.”

 

AP! līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts: “Mūsu apvienības saraksts ir atbilde tiem daudzajiem cilvēkiem, kuri vēlas alternatīvu valdošajai stagnācijai un populistiem. Tas ir jauns iesaukums Latvijas politikā, profesionāļi ar starptautisku pieredzi, labu izglītību un skatienu nākotnē.”

 

AP! kandidātu sarakstā ir 43 kandidātes un 72 kandidāti, 104 kandidātiem ir augstākā izglītība.

AP! mērķis ir moderna un taisnīga Latvija vienotā Eiropā. Latvija, kas ir iespēja visiem, nepieder dažiem un sastāv no daudziem.

Ministru prezidenta amatam apvienība izvirzījusi Eiropas Parlamenta deputātu Arti Pabriku, kurš vēlēšanās kandidēs kā Vidzemes vēlēšanu apgabala saraksta pirmais numurs. Rīgas vēlēšanu saraksta līderis būs Kustības “Par!” vadītājs, apvienības līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts, Kurzemē – partijas “Latvijas Attīstībai” vadītājs, apvienības līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce, Zemgalē – bijusī labklājības ministre Ilze Viņķele, bet Latgalē – Rīgas domes deputāts Mārtiņš Bondars. Partijas “Izaugsme” vadītājs, apvienība valdes loceklis un kardiologs Andris Skride 13.Saeimas vēlēšanās kandidēs no Vidzemes apgabala ar otro kārtas numuru.


Back to top