“Attīstībai / Par!” nosauks personas, kas vainīgas pie OIK ieviešanas Latvijā Aktualitātes, Jaunumi
27.07.2018

“Attīstībai / Par!” nosauks personas, kas vainīgas pie OIK ieviešanas Latvijā

Otrdien, 31. jūlijā, plkst. 15:00 apvienības “Attīstībai / Par!” birojā Rīgā, Kr .Barona ielā 32 notiks preses konference ar mērķi informēt par apvienības izstrādāto obligātā iepirkuma komponentes (OIK) likvidēšanas plānu un skaidrot tā ieviešanas aspektus. 

Pasākumā piedalīsies apvienības līdzpriekšsēdētāji Juris Pūce un Daniels Pavļuts.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji lapini aicināti piedalīties pasākumā!

Daniels Pavļuts: Mums ar Juri Pūci ir četru gadu plāns, kā šo sistēmu varētu izbeigt, taču to nevar padarīt par nebijušu. Ja tiek pārceltas izmaksas no vienas valsts kabatas otrā – tā nav OIK likvidācija. Tā ir samaksāšana no citas kabatas. Mēs bijām pirmie, kas savulaik nopietni šo jautājumu risināja. Tas, ko mēs izdarījām, ir lielākais pienesums OIK izmaksu samazinājumam līdz šim. Kopējās sekas, ko mēs samazinājām ilgtermiņā, Latvijas ekonomikai ir mērāmas miljonos, visticamāk, pat miljardos eiro.” 

Juris Pūce:OIK ir kolosālas valdības kļūdas vai apzinātas ļaundarības piemērs. Slēpjoties aiz enerģētiskās neatkarības un draudzīguma videi, vairāk nekā 20 gadu laikā ir radīta sistēma, lai visu Latvijas iedzīvotāju nauda nonāktu dažu izredzēto kabatās. Šāda sistēma nedrīkst turpināties. Mēs esam gatavi šo savu plānu bez jebkādiem ierobežojumiem atdot jebkuram politiķim, kuram pietiek dūšas šai milzīgajai problēmai pieķerties.”


Back to top