Rīt, 1. augustā, plkst. 14.00 politisko partiju apvienība “Attīstībai / Par!” (AP!) Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegs deputātu kandidātu sarakstu 13. Saeimas vēlēšanām. Dokumentus iesniegs premjerministra amata kandidāts Artis Pabriks, Rīgas saraksta kandidāte un pretkorupcijas eksperte Inese Voika un Vidzemes apgabala kandidāts, partijas “Latvijas Attīstībai” ģenerālsekretārs Viesturs Liepkalns.

Ministru prezidenta amata kandidāts Artis Pabriks ir arī deputāta kandidāts

Ministru prezidenta amatam apvienība izvirzījusi Eiropas Parlamenta deputātu Arti Pabriku, kurš vēlēšanās kandidēs kā Vidzemes vēlēšanu apgabala saraksta pirmais numurs. Rīgas vēlēšanu saraksta līderis būs partijas Kustība “Par!” vadītājs, apvienības līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts, Kurzemē – partijas “Latvijas Attīstībai” vadītājs, apvienības līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce, Zemgalē – bijusī labklājības ministre Ilze Viņķele, bet Latgalē – Rīgas domes deputāts Mārtiņš Bondars. Partijas “Izaugsme” vadītājs, apvienība valdes loceklis un kardiologs Andris Skride 13. Saeimas vēlēšanās kandidēs no Vidzemes apgabala ar otro kārtas numuru.

Mūsu prioritāte ir visiem pieejama un kvalitatīva veselības aprūpe

“Attīstībai / Par!” programmas prioritātes 13. Saeimas vēlēšanām ir visiem pieejama un kvalitatīva veselības aprūpe, kur ārsti un medmāsas saņem atbilstošu atalgojumu; konkurētspējīga izglītība, kur skolotāja profesija ir prestiža un atbilstoši atalgota, un moderna, taisnīga ekonomika.

Apvienības, ko veido partija Kustība “Par!”, “Latvijas Attīstībai” un “Izaugsme”, mērķis ir pārliecinošs starts 13. Saeimas vēlēšanās, lai parlamentā un valdībā ienāktu jauni cilvēki ar pasaules pieredzi un izglītību un pārvarētu varas elites stagnāciju, kuras dēļ Latvija atpaliek no kaimiņiem un cilvēki turpina aizbraukt.