Kustības “Par!” biedri lemj par apvienības veidošanu ar citām politiskajām partijām Aktualitātes
24.03.2018

Kustības “Par!” biedri lemj par apvienības veidošanu ar citām politiskajām partijām

Sestdien, 24. martā Kustības Par! biedri pilnvaroja partijas valdi veidot partiju apvienību par taisnīgu un modernu Latviju vienotā Eiropā kopīgam startam 13. Saeimas vēlēšanās. Partijas “Latvijas attīstībai” un “Izaugsme” jau ir piekritušas dalībai. Apvienība paliek atvērta sadarbībai ar citām partijām.

 

Kustības Par! vadītājs Daniels Pavļuts: “Partijas biedri ir lēmuši veidot partiju apvienību, lai nākamajā Saeimā būtu pārstāvēti sociāli atbildīgi un liberāli spēki kā alternatīva esošajai stagnācijas koalīcijai. Apvienību mēs veidosim, nezaudējot savas partijas identitāti, vērtības un programmu.”

 

Apvienība ir atvērta partijām, kas pievienojas tās vērtībām un principiem: cilvēks un cieņa, taisnīgums un vienlīdzība, brīvība un atbildība, jaunrade un attīstība, saliedētība un daudzveidība, solidaritāte un ilgtspēja.

 

Apvienību veidojošās politiskās partijas saglabā katra savu identitāti, programmas un respektēs savstarpējās atšķirības. Apvienību veidojošās partijas vienosies par nosacījumiem lēmumu pieņemšanā un vēlēšanu kandidātu saraksta veidošanā.

 

Partijas biedru balsojums: PAR 148, PRET 38, ATTURAS 4 (netiek pieskaitīti pie PRET). Balsojums tika pieņemts pēc tam, kad valde prezentēja ideju par apvienību (video skatīties no 1:43:30) un biedri publiski debatēja – kopā savas runas pieteica 19 dalībnieki (video skatīties no 1:12:00), no kuriem tikai divi runātāji bija sievietes, kaut arī Kustībā Par! dzimumu proporcija ir krietni līdzsvarotāka.

 

Kustība Par! tika dibināta 2017. gada 26. augustā. Tā sastāv no 543 aktīviem biedriem un ir sociāli liberāla, ekonomiski progresīva, pilsoniski patriotiska, proeiropeiska Kustība par Latviju, kas ir iespēja visiem, nepieder dažiem un sastāv no daudziem.

Galerija


Back to top