Kustība “Par!”, “Latvijas attīstībai” un “Izaugsme” partiju kongresos lems par apvienības veidošanu Aktualitātes
14.03.2018

Kustība “Par!”, “Latvijas attīstībai” un “Izaugsme” partiju kongresos lems par apvienības veidošanu

Trīs partiju valdes ir vienojušās aicināt savu partiju biedrus veidot apvienību “taisnīgai un modernai Latvijai vienotā Eiropā”, lai vienotu Latvijas sociāli atbildīgos liberālos spēkus kopīgam darbam 13. Saeimā.

Kustība Par!, “Latvijas attīstībai” un “Izaugsme” partiju kongresos lems par apvienības dibināšanu un kopīga Saeimas vēlēšanu saraksta veidošanu. Partiju vadītāji Daniels Pavļuts, Juris Pūce un Andris Skride aicina savus biedrus apvienot spēkus, lai kopā piedalītos Saeimas vēlēšanās kā skaidra eiropeiski liberāla alternatīva pašreizējai varai, ko raksturo stagnācija un neizlēmība.

Partijas uzskata, ka šīs Saeima vēlēšanas būs izvēle starp vērtībām –  izvēle starp stagnāciju vai attīstību, tumsonību vai brīvību, piederību Eirāzijai vai Ziemeļeiropai. Apvienība vēlētājiem piedāvās savu redzējumu par modernu, dinamisku, atvērtu un taisnīgu Latviju.

Partiju valdes jau memorandā ir vienojušās par topošās apvienības mērķi un tās programmas pamatprincipiem. Apvienības mērķis ir “taisnīga un moderna Latvija vienotā Eiropā”, bet pamatprincipos īpaša vieta atvēlēta visiem Latvijas cilvēkiem pieejamai un no valsts budžeta finansētai veselības aprūpei, izglītībai un sociālajai drošībai, kā arī modernai valsts pārvaldībai, cilvēku tiesībām uz ģimeni u.c. Partijas “Latvijas attīstībai” un “Izaugsme” lems par apvienības izveidi kongresos 17.martā, savukārt Kustība Par! – 24. martā.

Apvienības kodolu veidos cilvēki ar pasaules pieredzi un izglītību, kuri vēlas veidot Latviju par modernu labklājības valsti saviem bērniem.  Apvienība nebūs slēgta un paliks atvērta tiem, kas pievienojas tās vērtībām un principiem. Tā ir gatava vienoties par sadarbību arī ar citām partijām, biedrībām un aktīviem pilsoņiem. Apvienību veidojošās politiskās partijas saglabās katra savu identitāti, programmas un respektēs savstarpējās atšķirības.

 

Daniels Pavļuts, Kustības Par! valdes priekšsēdētājs:  “Lai arī Latvijā ekonomikas rādītāji uzlabojas, cilvēki turpina aizbraukt, jo viņi izjūt netaisnīgumu un stagnāciju. Valdošās partijas ir neglābjami iestigušas vakardienā. Politikā toni joprojām nosaka padomju laika nomenklatūra – Lembergs, Brigmanis un Urbanovičs. Ir  laiks jaunam iesaukumam Latvijas politikā, jauniem cilvēkiem ar pasaules pieredzi un izglītību, modernu skatu uz valsts funkcijām.”

 

Juris Pūce, “Latvijas attīstībai” valdes priekšsēdētājs: “Mūsu partijas vieno moderna izpratne par liberālu demokrātiju, kurā vairākums respektē mazākuma tiesības un likums nav pakļauts varas pozīcijām. Rudens vēlēšanās sabiedrība izvēle būs nevis par atsevišķiem partiju piedāvātiem labumiem, bet gan par valsts vērtībām –  vai Latvija spēs izrauties no provinciālās stagnācijas un pievienoties modernāko Eiropas valstu saimei.

 

Andris Skride, “Izaugsmes” valdes priekšsēdētājs:  “Veselība, izglītība un sociālā drošība nosaka Latvijas tautas attīstību un turpinājumu. Tāpēc mēs esam vienojušies tos likt mūsu programmas centrā un piedāvāt drosmīgus risinājumus.

 

Kustība “Par!” ir sociāli liberāla un ekonomiski progresīva partija, kuras mērķis ir “Latvija, kas ir iespēja visiem, nepieder dažiem un sastāv no daudziem”.

“Latvijas attīstībai” ir labēja liberāla, Rietumu izvēles partija, kas apvieno rīcībspējīgus un profesionālus cilvēkus, kuri ir gatavi uzņemties atbildību un īstenot valsts attīstībai un izaugsmei nepieciešamās reformas.

Politiskā partija “Izaugsme” ir veselības aprūpes un sociālās jomas ekspertīzes partija, kas iestājas par demokrātiskas un pilsoniskas sabiedrības attīstību, valsts un tās iedzīvotāju labklājību un izaugsmi.

 


Back to top