Domubiedru vakars 22.02.2018. Aktualitātes
07.02.2018

Domubiedru vakars 22.02.2018.

Ceturtdien, 22. februārī plkst. 18.00 ielūdzam uz ​Domubiedru vakaru, kas​ ir atvērt​s ​visiem​. ​​Vajag tikai interes​i​ ielūkoties ​​​Par! birojā un tad jau var iepazīt mūsu​​ cilvēkus​ p​ie alus glāzes vai tējas krūzes Krogs Aptieka (Mazā Miesnieku iela 1-1, Centra rajons, Rīga, LV-1050) omulīgajā gaisotnē.​​ ​

Ja reiz Latvijā ir uzsākta tradīcija aicināt kristīgās baznīcas pārstāvjus uz partiju birojiem, tad arī mēs nolēmām ​radīt šādu iespēju – esam sagādājuši īpašus viesus saturīgai sarunai!

Programmā:​
​Plkst. 18.00 Indulis Paičs​, Rīgas Lutera draudzes mācītājs, un
Jāna Jēruma-Grīnberga, Anglikāņu baznīcas mācītāja – runāsim par Stambulas konvenciju.

– Kāpēc tieši Stambulas konvencija kļuvusi par Latvijas sabiedrību tik polarizējošu tematu?
– Kādus jaunus šķelšanās punktus mēs ieraugām šajās diskusijās? Latvijas sabiedrība ilgstoši ir bijusi dalīta pa etniskajām (reizēm, bet reti, arī pa ekonomiskajām) līnijām, vai nākamais dalījums, kas mūs sagaida, ir vērtību dalījums (konservatīvie pret liberāļiem)?
Cik lielu lomu cilvēku politiskajos uzskatos, pašizpratnē un arī politiskajās izvēlēs spēlē reliģija? Vai kādām grupām tās svarīgums pieaug, līdzīgi kā tas notiek, piemēram, ASV dienvidu štatos?
– Kā dažādām sabiedrības grupām pārvarēt polarizāciju un saprasties savā starpā, par spīti pretrunām? Kā iziet no sava burbuļa un vairot empātiju pret tiem cilvēkiem, kuru uzskati šķiet nepieņemami? Ko šajā ziņā var darīt organizācijas (arī politiskās) un ko — mēs katrs?

Pēc diskusijas krogā sarunu vakars turpināsies mūsu birojā (virs kroga Aptieka), kurā varēs sastapt Kustību Par! klātienē. Kā liecina mūsu iepriekšējie Domubiedru pasākumi, vakari rezultējas arī ar ievērojamu biedru pieplūdumu.

Lūgums iepriekš reģistrēt savu dalību, tikai vārds un epasts:
https://goo.gl/forms/u72ot173kL5XCSUi2

Facebook pasākums: https://www.facebook.com/events/1719753124761235/

Tiekamies!


Back to top