DISKUSIJA. “Vai mūsdienu valstī veselība pienākas visiem?” 17.01.2018. Aktualitātes
08.01.2018

DISKUSIJA. “Vai mūsdienu valstī veselība pienākas visiem?” 17.01.2018.

17. janvārī plkst. 16.00 Latvijas Ārstu biedrības namā (Skolas iela 3, Rīga) uz sarunu par to, kādai jābūt mūsdienīgas valsts veselības aprūpes sistēmai, tiksies RSU prodekāne Daiga Behmane, RSU profesors Ģirts Briģis, Teksasas universitātes profesors Uģis Gruntmanis, sociālās politikas eksperte Ruta Zilvere un sociālantropoloģe, LU asociētā profesore Aivita Putniņa. Diskusiju moderēs Kustības Par! valdes locekle, Mg. sabiedrības veselībā un Mg. veselības vadībā Ilze Viņķele.

Tikko Saeimas pieņemtajā un Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa izsludinātajā Veselības aprūpes finansēšanas likumā politiķi ir izraisījuši situāciju, kas sola no 2019. gada veselības aprūpi padarīt vēl nepieejamāku līdz 300 tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju. Veselības eksperti un ārsti jau pauduši kritiku politiķu pieņemtajiem lēmumiem. Arī veselības ministre Anda Čakša uzreiz pēc likuma pieņemšanas atzina, ka tas būs jālabo.

Lai rosinātu politiķus ieklausīties nozares ekspertos un mainīt pieņemto likumu, Kustība Par! rīko sarunu ar pasaulē un Latvijā atzītiem ekspertiem, aicinot tajā kā aktīviem klausītājiem piedalīties medijus, veselības politikas lēmumu pieņēmējus un atbildīgos, kā arī Saeimas deputātus.

“Likums ir pieņemts, tagad politiķiem tomēr laiks ieklausīties ekspertos. Saeimas deputātiem vēl ir iespēja labot, iespējams, aiz nezināšanas vai neiedziļināšanās pieļautās kļūdas. Latvija ir pelnījusi mūsdienīgas Eiropas valsts veselības aprūpes sistēmu, kas ir cilvēktiesības, nevis nodokļu iekasēšanas instruments. Vai tiešām mūsu deputāti un sabiedrība vēlas ar dzīvībai, darbaspējām un labklājībai bīstamiem lēmumiem sodīt savas valsts cilvēkus par to, ka viņi ir zaudējuši ticību esošajai valsts nodokļu sistēmai?” jautā moderatore Ilze Viņķele.

Ņemot vērā ierobežoto telpu, lūdzam pieteikt savu aktīva klausītāja dalību, sazinoties ar Amāliju Brūveri amalija.bruvere@kustibapar.lv vai pa tālruni 28608687


Back to top