Paziņojums: Saeimas frakcijas darbs ir jārestartē un jāmaina tās nosaukums Aktualitātes
14.11.2017

Paziņojums: Saeimas frakcijas darbs ir jārestartē un jāmaina tās nosaukums

Kustības Par! valde deleģējusi tās vadītāju Danielu Pavļutu un valdes locekli Intu Dālderi sarunām ar Saeimas frakciju par jaunu darba modeli, nolikumu, kā arī frakcijas nosaukuma maiņu.

Kustība Par! ierosina pārveidot līdzšinējās frakcijas „Vienotība” darbu Saeimā, jo pēc līdzšinējās frakcijas vadītājas izslēgšanas no savas partijas un atsaukšanas no frakcijas vadības, ir  izveidojusies jauna situācija.

Frakcijā ir iestājušās tādas pārmaiņas, ka līdzšinējā formātā tā vairs nevar pastāvēt. Ir vajadzīgs jauns darba modelis un nosaukums. Šobrīd frakcijā strādā seši dažādu partiju biedri un četri ārpuspartiju deputāti, vairāk nekā puse deputātu nav Vienotības biedri,” uzsver Kustības Par! vadītājs Daniels Pavļuts.

“Tāpēc mēs ierosinām pārveidot frakcijas darbu tā, lai tiktu skaidri atzītas un respektētas Kustības Par! deputātu tiesības ievērot savas partijas programmu un lēmumus.  Frakcijas lēmumi jāveido, saskaņojot visu iesaistīto partiju nostādnes. Frakcijai nepieciešams “restarts”, kopīga vadība un jauns nosaukums,” skaidro D. Pavļuts

Atgādinām, ka saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli, jaunu frakciju izveidošana  viena sasaukuma laikā nav iespējama un tāpēc 4 Saeimas deputāti, kas ir Kustības Par!  biedri, turpina darboties Vienotības frakcijā.


Back to top