Kustība “Par!” atbalsta liepājnieci Daci Bluķi VARAM politiskajā vadībā Aktualitātes, Fakti, Jaunumi
17.12.2020

Kustība “Par!” atbalsta liepājnieci Daci Bluķi VARAM politiskajā vadībā

Kustības “Par!” valde atbalsta partijas valdes locekles Daces Bluķes virzību darbam Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas politiskajā vadībā. Ministrs Artūrs Toms Plešs ir aicinājis Bluķi kļūt par ministrijas parlamentāro sekretāri.

“Manas darbības prioritātes būs administratīvi teritoriālās reformas ieviešana, kā arī jaunā Pašvaldību likuma pieņemšana, iedzīvotāju un nevalstisko organizāciju līdzdalība pašvaldību darbā un valsts zaļa un digitāla modernizācija,” uzsver Dace Bluķe.

Kopš 2019. gada janvāra Dace Bluķe kā deputāte darbojās Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību lietu komisijā. Pirms darba Saeimā viņa strādāja Liepājas pilsētas kultūras pārvaldē, kur vadīja kultūrpolitikas nodaļu, kā arī ir vadījusi Kultūras ministrijas lielāko sociālo partneri biedrību “Radošo savienību padome”. Šajā biedrībā viņa izstrādāja 2018. gada beigās pieņemto Radošo personu likumu. Ir vadījusi vairākas nevalstiskās organizācijas un joprojām darbojas to stratēģiskajā vadībā.

Par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Saeima šodien apstiprināja “Attīstībai/Par!” virzīto Artūru Tomu Plešu, kurš kopš 2019. gada bija ministrijas parlamentārais sekretārs. 28 gadus jaunais Plešs ir gados visjaunākais ministrs Kariņa valdībā un viens no trim jaunākajiem ministriem Latvijas vēsturē.

Foto: Ieva Ābele, Saeima

Dace Bluķe Es strādāju, lai aizstāvētu valsts demokrātijas pamatus, kas šobrīd ir apdraudēti, lai iestātos par vienu valsts valodu – latviešu, un taisnīgu attieksmi pret iedzīvotājiem visa Latvijā – par pieejamu medicīnu, izglītību un kultūru ne tikai turīgajiem. Vairāk »

Back to top