No patiesības par pagātni ir atkarīga apvienības nākotne Aktualitātes, Fakti, Jaunumi, Viedokļi
17.11.2020

No patiesības par pagātni ir atkarīga apvienības nākotne

Jura Pūces atkāpšanās no amatiem valdībā, mūsu apvienībā un savā partijā ir adekvāts solis, uzņemoties atbildību par politiskās ētikas pārkāpumu un nepatiesību sabiedrībai un kolēģiem. 

Tomēr partijas LA bijušā biedra pārmetumi par iespējamiem vērienīgiem pārkāpumiem ir nopietni un prasa pēc iespējas ātrāku izmeklēšanu, vainīgo sodīšanu un politiskas atbildības iestāšanos.

No patiesības par pagātni ir atkarīga apvienības nākotne. Viens ir skaidrs – ja nepārprotami apstiprināsies, ka apvienību veidojošās partijas ir sistemātiski pretlikumīgi finansētas, tālāka Apvienības pastāvēšana būs neiespējama, un Kustība “Par!” to pārtrauks.

Divus gadus pēc kopīgā starta Saeimas vēlēšanās AP! ir kļuvusi par pilsoņu visaugstāk vērtēto poIitisko apvienību Latvijā. Mēs pārliecinoši uzvarējām arī Rīgas domes vēlēšanās. Tomēr pēdējo dienu satricinājumi prasa izvērtēt mūsu partijas un Apvienības iespējamos ceļus nākotnē.

Tāpēc partijas Valde ir sākusi procesu, kura gaitā tiks izvērtēta iespējamā partijas un apvienības attīstība. Respektīvi, valde pēc rūpīgas apsvēršanas piedāvās izsvērtus variantus un apsvērumus Apvienības attīstībai vai pārveidei

Šī darba gaitā jau tuvākajā laikā notiks partijas biedru aptauja, kurā biedri tiks aicināti ne tikai novērtēt apvienības līdzšinējo darbību, attieksmi pret aktuālajiem notikumiem un viedokli par partijas virzību nākotnē, bet arī savu gatavību konkrēti iesaistīties partijas un/vai apvienības aktivitātēs.

Par valdību. Ņemot vērā  saspringto darbu pie valsts budžeta, valde lēma atlikt jautājuma par Apvienības kopīga kandidāta virzīšanu uz vakanto VARAM ministra amatu vismaz līdz brīdim, kad tiks pieņemts 2021. gada budžets. Pašlaik darbs Saeimā pie tā pieņemšanas ir vissvarīgākais.


Back to top