Kustības “Par!” priekšsēdētāja Daniela Pavļuta paziņojums Aktualitātes, Fakti, Jaunumi, Viedokļi
12.11.2020

Kustības “Par!” priekšsēdētāja Daniela Pavļuta paziņojums

Mēs esam uzzinājuši par kolēģa ministra Jura Pūces rīcību, kura padara par neiespējamu viņa turpmāku darbu ministra amatā. Šo situāciju mēs šodien apspriedām Kustības “Par!” valdes ārkārtas sēdē, kura tika sasaukta pēc Rīgas domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa ierosinājuma. Mēs kopīgi uzskatām, ka ministram Pūcem ir jādemisionē. Šo situāciju esam pārrunājuši arī partiju apvienības “Attīstībai/Par!” augstākajā līmenī.

Ministrs Juris Pūce tikko publiski ir atzinis, ka ir maldinājis sabiedrību un kļūdījies. Uzņemoties atbildību par savu lēmumu, Pūce lūdzis Ministru prezidentu atbrīvot viņu no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata. Mēs atbalstām šo lēmumu.

Vēlamies paust nožēlu par šo situāciju. Mums īpaši žēl, ka šādi ir rīkojies labi strādājošs ministrs, kas veiksmīgi īstenojis Latvijai būtiskas reformas. Tiesiska un augstākajiem morāles un ētikas standartiem atbilstoša rīcība ir vēlētu amatpersonu pienākums, ne izvēle.

Mēs turpmākajās dienās diskutēsim, kā turpināt kopīgo darbu apvienībā “Attīstībai/Par!”.

Daniels Pavļuts Es ticu, ka Latvija var kļūt par vienu no izcilākajām mazajām valstīm pasaulē – gudru, modernu un taisnīgu. Vairāk »

Back to top