Veselības ministre Viņķele uzrunā PVO informē par Latvijas pieredzi COVID-19 ierobežošanā Fakti, Jaunumi
15.09.2020

Veselības ministre Viņķele uzrunā PVO informē par Latvijas pieredzi COVID-19 ierobežošanā

COVID-19 ierobežošanā Latvija vadās pēc pierādījumos balstītas pieejas, kas ir vislabākais risinājums pašreizējiem izaicinājumiem, tā savā uzrunā Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas reģionālās komitejas sēdē pauda veselības ministre Ilze Viņķele.

Savā uzrunā ministre norādīja, ka Latvijas valdība epidemiologu un citu ekspertu padomus lēmumu pieņemšanas procesā uztver nopietni. Tāpat viņa tostarp atgādināja, ka Latvijas pieejas pamatā ir trīs principi – testēt, atklāt inficēšanas gadījumus un izolēt tos. Būtiska šai pieejai ir sabiedrības iesaiste un fiziskā distancēšanās.

Vienlaikus veselības ministre uzsvēra, ka Covid-19 ietekmē ir izgaismojies veselības ministru un PVO darba nozīmīgums.

Pašreizējos apstākļos koordinācija un informācijas apmaiņa starp valstīm, institūcijām un organizācijām ir neatņemams elements,” pauda ministre.

“Mēs ticam, ka Latvija ir labi tikusi galā ar esošo situāciju, balansējot sabiedrības veselību un pārējo nozaru intereses,” sacīja ministre.

Savā uzrunā veselības ministre mudināja PVO un dalībvalstis nezaudēt modrību. “Mums ies labi, ja mēs balstīsim savus lēmumus zinātnē tā vietā, lai padotos politiskajam spiedienam,” sacīja ministre.


Back to top