Adopcija uz ārvalstīm: bērna vislabākās intereses? Aktualitātes, Jaunumi
11.09.2020

Adopcija uz ārvalstīm: bērna vislabākās intereses?

Ceturtdien, 17. septembrī, plkst. 18.00 aicinām ikvienu piedalīties sarunā “Adopcija uz ārvalstīm: bērna vislabākās intereses?”, kas tiks rādīta Facebook tiešraidē “Mēs esam PAR” lapā.

Trūkst izpratne par to, kas ir “bērna vislabākās intereses”

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde 9. septembrī tika veltīta ārvalstu adopcijas jautājumam, un būtiska sarunas daļa bija saistīta ar izpratnes veidošanu par “bērnu vislabākajām interesēm”. Iepazīstoties ar dažādiem skaidrojumiem, nācās secināt, ka Latvijā plašākai sabiedrībai trūkst kompetentu un saprotamu “bērna vislabāko interešu” raksturojuma.

Tāpēc uz sarunu esam aicinājuši tieslietu minstra padomnieci Ilonu Kronbergu un “Latvijas Kristīgās alianses bāreņiem” valdes locekli Daci Renci.

Arī šīs reizes sarunā piedalīsies “Sistēmas bērnu” balsis – Karīna Pētersone un Madara Siliņa. Sarunu organizē un vada Laima Geikina, vadošā pētniece LU Teoloģijas fakultātē.

Turpinot sarunu sēriju par adopciju uz ārvalstīm, iedziļināsimies “bērna vislabāko interešu” interpretācijās un, protams, atbalstīsim politiķus un sabiedrību kopumā ar kvalitatīvu saturu ārvalstu adopcijas jautājumā.

Laima Geikina Vēlos aizstāvēt mūsu sapni - brīvu un demokrātisku Latviju, par kuru bijām gatavi mirt pirms nepilniem 30 gadiem. Brīvība nozīmē drosmi uzņemties atbildību un paveikt darbus līdz galam. Šāds ir mans nodoms, ja saņemšu vēlētāju uzticību un mandātu. Vairāk »
Pievienojies Facebook pasākumam!
Tur atgādināsim par pasākumu un ieliksim saiti uz tiešraidi
Programma
Taisnīgums un moderna attīstība ir mūsu priekšvēlēšanu programmas kodols. Taisnīgums nozīmē vienādas iespējas ikvienam saņemt labu veselības aprūpi, visu mūžu mācīties un būt drošam par cienījamām vecumdienām. Tas nozīmē mazāku nevienlīdzību, kas Latvijā ir teju augstākā Eiropā, un mazāku nabadzības un sociālās atstumtības risku.
Visa Programma

Back to top