Zoom sarunā diskutēsim par diasporas likumu Aktualitātes, Jaunumi
17.07.2020

Zoom sarunā diskutēsim par diasporas likumu

Sestdien, 1. augustā, pievienojies atvērtai Kustības “Par!” Apvienotās Karalistes teritoriālās nodaļas sarunai, kurā pārskatīsim, analizēsim un diskutēsim par Diasporas likumu kopā ar Elīnu Pinto, Daci Bluķi un Kristu Baumani.

Likums stājās spēkā 2019. gada janvārī, bet kā tieši tas ietekmē diasporu, vai tas veicina remigrāciju un uz kuru likuma punktu ieviešanu vēl ir jāgaida? Un vai ir kādas diasporas intereses, kuras likums pašlaik vēl neietver, bet varētu izskatīt nākontē?

Ar diasporas likumu var iepazīties šeit: https://likumi.lv/ta/id/302998-diasporas-likums

Par sarunas dalībniekiem:

Elīna Pinto, Eiropas Latviešu apvienības prezidija priekšsēde, Diasporas konsultatīvās padomes locekle, Pasaules Brīvo latviešu apvienības valdes locekle. Ieguvusi plašu pieredzi Latvijas nevalstiskajā sektorā, tostarp darbojoties kā vēlēta NVO pārstāve vairākās valstiski svarīgās padomēs, un piedalījusies Diasporas likuma izstrādāšanā.

Dace Bluķe, 13. Saeimas deputāte “Attīstībai / Par!” frakcijā, strādā Publisko izdevumu un revīzijas komisijā, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā. Guvusi plašu pieredzi strādājot kultūras jomā un izglītībā; strādājot NVO, spējusi ietekmēt gan esošo likumdošanu, gan pārliecināt Saeimu pieņemt jaunu likumu radošo personu sociālai aizsardzībai.

Krista Baumane, 13. Saeimas deputāte “Attīstībai / Par!” frakcijā, strādā Ārlietu komisijā, Publisko izdevumu un revīzijas komisijā, kā arī Vides un klimata apakškomisijā. Strādājusi Ārlietu ministrijā un Valsts cilvēktiesību birojā, kā arī Latvijas pirmajā domnīca PROVIDUS, kur veidoja portālu politika.lv kā mūsdienīgu demokrātijas darbināšanas un līdzdalības rīku.

Diskusiju vadīs Lauris Beinerts, Kustības “Par!” Apvienotās Karalistes teritoriālās nodaļas vadītājs.

Zoom saite dalībai: https://us02web.zoom.us/j/3710001111


Back to top