AP! vērsusies Saeimas Ētikas komisijā par Iesalnieka tvītu Aktualitātes, Fakti, Jaunumi, Viedokļi
17.07.2020

AP! vērsusies Saeimas Ētikas komisijā par Iesalnieka tvītu

AP! Saeimas frakcija ir vērsusies parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, lūdzot izvērtēt, vai deputāts Jānis Iesalnieks nav pārkāpis Saeimas deputātu ētikas kodeksu,

Saeimas deputāts Jānis Iesalnieks sociālajā tīklā Twitter.com dalījies ar ierakstu – “NO LGBT BRĪVA ZONA”, kas satur naida runas pazīmes un var raisīt asociācijas ar nacisma noziegumiem.

AP! Saeimas frakcija ir vērsusies parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, lūdzot izvērtēt, vai deputāts Jānis Iesalnieks nav pārkāpis Saeimas deputātu ētikas kodeksu, kas nosaka, ka deputāts ir pieklājīgs pret ikvienu sabiedrības locekli un nelieto tādus izteikumus un neatbalsta tādu rīcību, ko var uztvert kā aicinājumu uz pretlikumīgu darbību.

“Saliedēta un daudzveidīga Latvija, nevis sašķelta un iebiedēta. Es vēlos mūsu valsti redzēt tādu, kurā neviens netiek atstāts novārtā, kas atbalsta vājākos un ciena dažādo. Dalīšanās ar saturu, kas satur naida runas pazīmes, ir pretrunā ne vien augstajiem uzvedības standartiem, kas jāievēro ikvienam Saeimas deputātam, bet arī LGBT pamattiesībām,” saka Saeimas deputāte un Kustības “Par!” valdes locekle Marija Golubeva.

Atgādinām, ka diskriminācija seksuālās orientācijas dēļ ir aizliegta!

Mēs iestājamies par mierpilnu un iekļaujošu sabiedrību!

Marija Golubeva Gribu redzēt Latviju starp Eiropas modernākajām un brīvākajām valstīm, un es strādāju šim mērķim. Vairāk »

Back to top