AP! deputāti: Iekšējās reformas ir vērstas uz uzticības vairošanu Valsts ieņēmumu dienestam Aktualitātes, Fakti, Jaunumi, Viedokļi
18.06.2020

AP! deputāti: Iekšējās reformas ir vērstas uz uzticības vairošanu Valsts ieņēmumu dienestam

Iekšējās reformas un pretkorupcijas pasākumi, kas tiek īstenoti Valsts ieņēmumu dienestā (VID), ir nepieciešami un to mērķis ilgtermiņā ir vairot uzticību valsts galvenajam nodokļu iekasētājam un tā darbam, par to šodien sarunā ar VID ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi pārliecinājās partiju apvienības “Attīstībai/Par!” (AP!) Saeimas frakcijas deputāti.

“Sarunā guvām apstiprinājumu tam, ka dienestā norit vērienīgas iekšējas reformas. Tās skārušas vairāk nekā 700 darbiniekus, apvienotas un reorganizētas struktūrvienības, visiem vadītājiem veikta koruptīvo un interešu konflikta risku pārbaude. Arī lēmumi par auditu rīkošanu šobrīd tiek pieņemti koleģiāli, nevis kā savulaik – atstāti vienās rokās. Veiktās pārmaiņas ir nepieciešamas un ilgtermiņā to mērķis ir celt dienesta reputāciju un arī sabiedrības uzticību valsts galvenajam nodokļu iekasētājam,” pēc tikšanās sacīja AP! Saeimas frakcijas priekšsēdētājs un Kustības “Par!” vadītājs Daniels Pavļuts.

Par to, ka veiktās reformas, tostarp iekšējā attīrīšanās, ir vajadzīgas, liecina arī arvien pieaugošā nodokļu maksātāju apmierinātība ar VID darbu. AP! deputāti uzskata, ka VID kopīgiem spēkiem arī ar sabiedrības līdzdalību šobrīd ir visas iespējas veicināt godīgu uzņēmējdarbības vidi un izskaust negodprātīgu ierēdņu atrašanos atbildīgos amatos.

Attiecībā uz nesen publiski izskanējušo informāciju par VID amatpersonu iesaistīšanos iespējamos koruptīvos nodarījumos, AP! deputāti uzsver, ka iespējamās nelikumības tika konstatētas, pateicoties VID vadības darbībām.

 Ja dienestā tiek atklāti pārkāpumi, sabiedrība tiek un arī tiks informēta, taču tieši tik lielā mērā, lai nekaitētu izmeklēšanas interesēm, deputātiem skaidroja VID ģenerāldirektore. AP! deputāti un VID ģenerāldirektore bija vienisprātis, ja vēl aizvien kādam ir informācija par iespējamām nelikumībām, lai tās novērstu, par tām ir nekavējoties ir jāziņo atbildīgajām iestādēm.

Foto: Ieva Ābele, Saeima

Daniels Pavļuts Es ticu, ka Latvija var kļūt par vienu no izcilākajām mazajām valstīm pasaulē – gudru, modernu un taisnīgu. Vairāk »
Programma
Rūpēsimies par to, lai nodokļus maksātu visi – padarīsim Valsts ieņēmumu dienestu par atsaucīgu pakalpojumu sniedzēju un vienlaikus par efektīvu nodokļu iekasētāju un ēnu ekonomikas apkarotāju.
Visa Programma

Back to top