AP! deputāti par Kremļa propagandas kanāla aizliegšanu: Saeimas darbs nes pirmos augļus Aktualitātes, Fakti, Jaunumi, Viedokļi
30.06.2020

AP! deputāti par Kremļa propagandas kanāla aizliegšanu: Saeimas darbs nes pirmos augļus

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmums aizliegt Latvijā izplatīt septiņas “RT” grupas programmas liecina, ka Saeimā pieņemtie grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā sākuši nest pirmos augļus, uzskata partiju apvienības “Attīstībai/Par!” Saeimas frakcijas deputāti.

“Informatīvā kara un viltus ziņu laikmetā atbildīgo iestāžu rokās ir jābūt nepieciešamajiem instrumentiem, lai aizsargātu mūsu informatīvo telpu. Šo instrumentu klāstu, kas dots mediju uzraugam, nesen kā papildināja Saeima un tas jau nesis pirmos augļos. No mūsu skatītāju ekrāniem tiks izslēgts Latvijas drošības iestāžu vērtējumā ietekmīgākais Krievijas propagandas kanāls Rietumos, kas atrodas Eiropas Savienības sankciju sarakstā iekļautā Kremļa rupora Dmitrija Kiseļeva faktiskā kontrolē,” saka AP! Saeimas frakcijas vadītājs, Nacionālās drošības komisijas sekretārs Daniels Pavļuts.

“NEPLP lēmums ir rezultāts mūsu tikko kā pieņemtajiem grozījumiem Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas tam deva plašāku rīcībspēju jeb citiem vārdiem sakot – brīvas rokas operatīvi rīkoties. Kā Mediju politikas apakškomisijas vadītāja esmu gandarīta redzēt tik strauju rezultātu no tikai pirms divām nedēļām pieņemtiem grozījumiem un tūlītējo NEPLP rīcību. Tas ir apstiprinājums, ka panāktie likuma grozījumi palīdz stiprināt Latvijas drošību,” atzīmē Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda.

Atzinīgi novērtājam, ka NEPLP šobrīd turpina aktīvu dažādu programmu patiesā labuma guvēju pārbaudi un noskaidrošanu.

Foto: Ernests Dinka, Saeima

Vita Anda Tērauda Gribu dzīvot modernā un taisnīgā Latvijā. Pārtikušā, eiropeiskā un drošā Latvijā. Bez gudras pārvaldības tur nenonāksim. Vēlos, lai 13. Saeimā zināšanās, pierādījumos un pasaules pieredzē balstīti lēmumi nebūtu vairs retums, bet ikdienas prakse. Vairāk »
Programma
Krievijas īstenotais informācijas karš ienāk mūsu mediju telpā – gan tradicionālajos, gan interneta medijos. Manipulācijas ar informatīvo telpu un tādējādi ar sabiedrisko domu ir bīstamas mūsu valsts drošībai.
Visa Programma

Back to top