AP! frakcijai pievienojas Saeimas deputāte Krista Baumane Aktualitātes, Jaunumi
11.06.2020

AP! frakcijai pievienojas Saeimas deputāte Krista Baumane

Dodot Saeimas deputāta svinīgo solījumu, šodien partiju apvienības “Attīstībai/Par!” (AP!) parlamenta frakcijai pievienojās bijusī domnīcas “Providus” vadītāja, nodibinājuma “Latvijas Dabas fonds” līdzšinējā speciāliste, Kustības “Par!” biedre Krista Baumane. Līdz ar viņas pievienošanos AP! frakcija kļūst par vienīgo Saeimā, kurā sievietes ir vairākumā.

Krista Baumane rūpēsies par vidi, ārlietām, cilvēktiesībām

“Man ir padziļināta interese un pieredze vides aizsardzības, starptautiskās politikas, cilvēktiesību un sabiedrības iesaistes jautājumos, tāpēc ceru ar šīm tēmām strādāt arī Saeimā. Vides tēma ir īpaši aktuāla pēdējos gados, kad gan pētījumi, gan liecības dabā mums visapkārt skarbi parāda cilvēka nesaudzīgās rīcības sekas, sākot ar klimata pārmaiņām, beidzot ar dabas daudzveidības mazināšanos.

Šīs Saeimas ietvaros mums ir iespēja beidzot vides aizsardzības jautājumiem veltīt pienācīgu uzmanību un politisku atbalstu. Arī cilvēktiesību jomā ir lietas, kas sen prasa politisku lēmumu, piemēram, Dzīvesbiedru likuma pieņemšana un Stambulas konvencijas ratifikācija. Priecāšos iestāties par vērtībām, kas svarīgas man personiski un mūsu apvienībai kopā, un vēlos ar savu pieredzi un izglītību veidot Latviju par mūsdienīgu, plaukstošu valsti, kur visi cilvēki jūtas labi,” par saviem plānotajiem darbiem Saeimā saka Krista Baumane.

Pavļuts: Kristai ir plaša pieredze nevalstisko organizāciju darbā

“13. Saeima jau iegājusi vēsturē ar rekordaugstu ievēlēto sieviešu skaitu. Tagad tā vēsturē ieies arī ar mūsu frakcijas komandas sastāvu – mēs kļūsim par vienīgo frakciju parlamentā, kurā sieviešu būs vairāk nekā vīriešu. Tomēr vēl būtiskāks ir kas cits. Ņemot vērā plašo Kristas pieredzi, viņas darbs būs vērtīgs pienesums gan frakcijai, gan parlamentam kopumā.

Krista ir daudzus gadus  strādājusi nevalstisko organizāciju sektorā, pielietojusi mūsdienīgas tehnoloģijas pilsoniskās sabiedrības atbalstam laikā, kad vairums cilvēku internetu vēl uztvēra ar skepsi. Viņas zināšanas un pieredze labi papildinās AP! Saeimas komandu,” saka AP! Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Lēmumu, kurās parlamenta komisijās Krista Baumane strādās, Saeima pieņems jau tuvākajā laikā.

Kristas Baumanes profesionālā pieredze

Kristas Baumanes pēdējā darba vieta ir nodibinājums “Latvijas Dabas fonds”, pirmā – Ārlietu ministrija, bet ilglaicīgākā – domnīca “Providus”. Viņa ir strādājusi arī Valsts cilvēktiesību birojā un veidojusi sabiedriskās politikas portālu “Politika.lv”. Īpaša Kristas Baumanes profesionālās un sabiedriskās darbības šķautne ir saistīta ar ēdienu – viņa jau 10 gadus raksta kulināro blogu, kā ārštata autore dzīvesstila žurnālos publicē receptes un rakstus par kulinārām tēmām, darbojusies Āgenskalna tirgū ar sabiedrības iesaistes projektiem un vadījusi televīzijas raidījumu par bioloģisko lauksaimniecību. Krista Baumane ir studējusi uzņēmējdarbības vadību un diplomātiju Starptautiskajā universitātē Ženēvā un politikas zinātni Latvijas Universitātē.

Krista Baumane frakcijā nomaina AP! un partijas “Progresīvie” apvienotā saraksta Rīgas mēra amata kandidātu Mārtiņu Staķi, kurš nolika Saeimas deputāta mandātu, lai pilnībā pievērstos darbam Rīgā.

Krista Baumane Man rūp sabiedriskais labums un es vēlos to vairot ar savu darbu. Man ir, ko dot - man ir izglītība un pieredze, lai veidotu Latviju par plaukstošu Eiropas valsti, kur visu tautību latvieši jūtas labi. Vairāk »

Back to top